Agešins: Saskaņas centrs gaida signālu no prezidenta par jaunās valdības veidošanu

foto: ivans.ribakovs.lv
foto: ivans.ribakovs.lv

Partija "Saskaņas centrs" turpinās cīnīties par varu un iekļūšanu valdošajā koalīcijā, intervijā MIX TV paziņoja "Saskaņas centra" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins, komentējot izveidojušos situāciju ar premjerministra kandidāta izvirzīšanu.

Pēc Agešina teiktā, SC plāno turpināt sarunas par jaunās valdības veidošanu.

"Es varu apliecināt, ka mēs neatsakāmies strādāt valdībā un cīnīties par varu. Mēs turpināsim sarunas par jaunās koalīcijas izveidi. Prezidents mums var sniegt precīzu un skaidru signālu par to, ka viņš jaunās valdības veidošanu uztic mums," paziņoja frakcijas vadītāja vietnieks.

Kā uzsvēra Agešins, SC ir atvērts sarunāt un ir gatavs nosaukt visu ministru sarakstu no savas partijas, ja prezidents "dos signālu".

"Mēs uzskatām, ka tie politiķi, kuri publiski nosauc kandidātu uzvārdus, bezkaunīgi ietekmē valsts vadītāju. Mēs esam pārsteigti par "Vienotības" lēmumu otru reizi izvirzīt kandidātu, kuru prezidents jau vienu reizi ir noraidījis," piebilda Agešins.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš, noslēdzot otro sarunu kārtu ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunas valdības veidošanu, nolēmis nevienu no nosauktajām personām neaicināt veidot Ministru kabinetu. Šajā sarunu kārtā vienīgais oficiāli izvirzītais premjera amata kandidāts bija aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), bet pārējās partijas runāja par zināmiem favorītiem, bet oficiāli tos augstajam amatam nevirzīja.


Написать комментарий