Šoreiz Finanšu komitejas locekļi bez debatēm apstiprināja grozījumus VPIP budžetā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 6.decembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē pēc kaislīgas diskusijas deputāti neapstiprināja lēmumu par Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) ietaupīto līdzekļu novirzīšanu citām pilsētas izglītības iestāžu vajadzībām.

Toreiz deputāti neatļāva sadalīt 18 000 latus uz 49 Daugavpils izglītības iestādēm to turpmāko attīstībai. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis bija noskaņots kategoriski, un iestājās pret to, lai skolas un pirmsskolas izglītības iestādes ietaupītos līdzekļus izmantotu mācību procesam nepieciešamās tehnikas iegādei, atļaujot grozīt tikai komunālajiem maksājumiem domātos līdzekļus.

Šie grozījumi tika skatīti ceturtdien, 12.decembrī, Finanšu komitejas ārkārtas sēdes laikā. Šoreiz deputātiem iebildumu nebija un grozījumi tika apstiprināti.

Taču jaunajā tāmē norādītā summa neatšķiras no iepriekšējās, par kuru 6.decembrī tiks daudz tika debatēts Finanšu komitejas sēdē.

VPIP vadītāja Marina Isupova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šodien deputātu apstiprināšanai piedāvātā summa neatšķiras no iepriekšējās un tie esot pilsētas skolu ietaupītie 18 000 latu. „Mēs papildus neko nelūdzām, tikai vēlējāmies novirzīt naudu citām vajadzībām. Komitejas sēdē mums deva konkrētu uzdevumu, tādēļ līdzekļi tika novirzīti tikai pirmsskolas izglītības iestāžu komunālajiem maksājumiem, kuriem pietrūka naudas.

Ja šāds uzdevums tiktu dots pirms iepriekšējās Finanšu komitejas sēdes, mēs uzreiz sagatavotu lēmuma projektu, kas tika apstiprināts šodien. Jo visi jautājumi boja saskaņoti ar atbildīgām personām – finansistiem, izglītības jomas kuratoru J.Dukšinski.

Neesam saņēmuši mutisku vai rakstisku rīkojumu par decembra darba algu iekļaušanu decembra budžetā, turklāt ietaupītie 18 000 latu mums nekā nevar palīdzēt rast nepieciešamos 300 000 latus.

Žēl, ka viss tā ir iegrozījies, jo skolas ir motivētas taupīt līdzekļus un tām bija zināms, ka ietaupītos līdzekļus varēs izmantot mācību procesam nepieciešamās tehnikas iegādei. Ļoti žēl, ka nevarēsim iegādāties planšetdatorus 1.speciālās pamatskolas vajadzībām. Taču lēmumu pieņem deputāti, un mēs to respektējam”, paskaidroja M.Isupova.


Написать комментарий