Dažāda vecuma daugavpilieši aktīvi lasa grāmatas un izvēlas visinteresantākās no tām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.gadu pēc kārtas decembra beigās visās Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēs tuvojas noslēgumam valsts lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”.

Minētajā programmā piedalās valsts bibliotēku apmeklētāji. Gada laikā viņiem tiek piedāvāts novērtēt dažādām vecuma kategorijām piedāvātās grāmatas un izteikt par tām savu viedokli. Katrs lasītājs var novērtēt arī citas vecuma kategorijas grāmatas.

LCB filiāles Bērnu bibliotēkas „Zīlīte” vadītāja Anna Pakere pastāstīja portālam Gorod.lv, ka daugavpilieši aktīvi piedalās šajā programmā, šogad žūrijā darbojās 430 cilvēki.

Šo LCB filiāli jau sen sauc par ģimenes bibliotēku, jo to apmeklē daudzi pieaugušie: vecāki, vecmāmiņas, vectētiņi. Tādēļ arī viņi tika iesaistīti žūrijas darbā – savā vecuma kategorijā piedāvātās grāmatas novērtēja vairāk nekā 30 pieaugušie.

Bērnu bibliotēkas „Zīlīte” vadītāja nepiekrīt apgalvojumam, ka cilvēki mazāk lasa grāmatas. Statistikas dati liecina, ka šogad bibliotēku apmeklēja aptuveni 2 000 lasītāju, jaunākajam no viņiem bija gads un 3 mēneši, vecākajam – pāri 70 gadiem.

Ik pēc diviem mēnešiem tiek analizēti visu pilsētas bibliotēku dati un sastādīts 10 populārāko grāmatu saraksts. Šobrīd vispopulārākā ir Roba Skotona grāmata par kaķa piedzīvojumiem. Tai seko slavenā Tūve Jansona mumini un kādas vecmāmiņas piedzīvojumi.

Pēc A.Pakeres vārdiem, Ziemassvētku un Jaungada priekšvakarā lasītāji labprāt izvēlas dzejoļu krājumus. Tāpat bibliotēkas lasītāji lasa gan krievu, gan latviešu valodā.

No 14. līdz 21.decembrim visās LCB filiālēs notiks programmas noslēguma pasākumi, kuru gaitā tās dalībnieki saņems pārsteiguma balvas. 


Написать комментарий