Kultūras ministrija atbalsta labākos mākslinieciskos kolektīvus, tostarp Daugavpils novada kolektīvus

foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola
foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola

Latvijas Republikas Kultūras ministrija novirzīja no valsts budžeta XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku īstenošanai piešķirto finansējumu 140 130 latu apmērā Latvijas labākajiem mākslinieciskajiem kolektīviem tautas tērpu vai mūzikas instrumentu iegādei, portālam Gorod.lv paziņoja Naujenes Mūzikas un mākslas skolas (NMMS) direktors Spodris Kačāns.

Pēc viņa vārdiem, finansējumu saņems tikai tie mākslinieciskie kolektīvi, kuri XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku fināla skatēs ieguva augstākās godalgotās vietas – Lielo balvu, 1., 2. un 3.vietu. Kopskaitā finansējumu sadalīja 76 Latvijas mākslinieciskajiem kolektīviem, tostarp 23 pūtēju orķestriem.

Zīmīgi, ka NMMS Pūtēju orķestris Jāņa Grinberta vadībā XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos Pūtēju orķestru fināla skate – konkursā izcīnīja Diplomu par III vietu un saņēma finansējumu no Latvijas Republikas Kultūras ministrijas 1 310 latu apmērā.

Spodris Kačāns atzīmēja, ka NMMS Pūtēju orķestris plāno gatavoties XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem 2018.gada vasarā.


Написать комментарий