Verhņedvinskas ģimnāzijas delegācija Dagdas vidusskolā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

2013.gada aprīlī Dagdas novada Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Micķeviča organizēja Dagdas novada skolu administrācijas pārstāvju braucienu uz Verhņedvinskas novada skolām.

Šī brauciena laikā tika pārrunātas iespējas par skolēnu un skolotāju pieredzes apmaiņas braucieniem, vēsta Dagdas novada portāls.

2013.gada 5.,6.decembrī Verhņedvinskas ģimnāzijas delegācija 24 cilvēku sastāvā viesojās Dagdas vidusskolā.

5.decembrī 16 skolēni un 8 skolotāji iepazinās ar Dagdas vidusskolu, apmeklēja krievu valodas, angļu valodas, informātikas, sporta un mūzikas stundas, kuras vadīja S. Smirnova, T. Žvirble, L. Mačukāne, S. Valtere, O. Loče, V. Orols, A. Krilova, J. Nikolajeva, L. Novicka, R. Kāposte. Baltkrievijas kolēģi augstu novērtēja skolotāju darbu stundā un skolēnu zināšanas. Dagdas vidusskolas skolotāji M. Micķeviča, L. Kartenko, A. Babre un A. Slesare parādīja un pastāstīja par savu pieredzi, veidojot skolotāja portfolio, skolēni stāstīja par parlamenta darbu. Verhņedvinskas ģimnāzijas skolēni bija patīkami pārsteigti par mūsu skolēnu daudzveidīgajām aktivitātēm un par patstāvību.

Plānojot brauciena norisi, tika nolemts skolēniem sarīkot volejbola sacensības. Pārliecinošu uzvaru guva Dagdas vidusskolas volejbolisti.

Pēcpusdienā ciemiņu delegācija apmeklēja Jaundomes muzeju. Tur viņi apskatīja ekspozīciju, nogaršoja zivju zupu un klausījās stāstījumu par muzeju. Paldies Armandam Pudņikam par viesmīlību un garšīgo zupu.

Arī dienas noslēguma aktivitātes visiem ļoti patika, jo skolēni apmeklēja diskotēku Dagdas vidusskolā, bet skolotāji iepazinās ar muzeju „Ķepa”. Paldies muzeja vadītājai Ingai Sergejevai par sirsnīgo uzņemšanu.

Savā saspringtajā dienas ritmā Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure atrada laiku, lai tiktos ar baltkrievu ciemiņiem un pārrunātu tālākās sadarbības iespējas.

Diena bija tik piesātināta, ka visi noguruši, bet priecīgi devās uz naktsmītnēm Dagdas vidusskolā un „Parka rozēs”.

6.decembrī Dagdas vidusskolas aktu zālē agri no rīta jau skanēja baltkrievu valoda un skanīgās dziesmas – te mēģināja ciemiņi, gatavojoties koncertam. Pēc brokastīm Dagdas vidusskolas skolēni un ciemiņi pulcējās aktu zālē uz koncertu. Pirmie uzstājās baltkrievi. Visus skatītājus sajūsmināja ciemiņu dzejas lasījumi un Verhņedvinskas ģimnāzijas mūzikas skolotājas dziedāšana. Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu skolēnu talantiem, uzstājās Dagdas vidusskolas zēnu ansamblis, deju kolektīvi, sporta deju pāri, ģitāristu ansamblis, dueti un vidusskolas koris. Verhņedvinskas ģimnāzijas skolotāji bija pārsteigti par mūsu skolēnu uzstāšanos, jo viņu skolā mūziku māca tikai 1.-4.klasēs, viss pārējais ir ārpusklases darbs. Šai svinīgajā pasākumā dalībnieki apdāvināja cits citu.

Pēc koncerta ciemiņi devās uz Andrupenes lauku sētu, kur viņus sagaidīja jaukā saimniece Skaidrīte Pauliņa. Skolēni apskatīja vecās  lauku sētas un degustēja maizi.

Pēc brauciena uz Andrupeni, baltkrieviem bija iespēja iepazīties ar mūsu pilsētu, parku, muzeju. Paldies šoferim J. Čerņecovam, skolotājai L. Lovčinovskai un muzeja vadītājam A. Arnicānam. Skolēni apmeklēja interešu centru, piedalījās radošajā darbnīcā un dažādās aktivitātēs. Paldies A. Odiņecai un S. Ilatovskai par interesantām nodarbībām. Piektdienas vakarā ģimnāzijas skolotāji tikās ar Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāju M. Micķeviču un Dagdas vidusskolas administrāciju. Skolas direktore un viņas vietnieki D. Stikute, V.Augustova, O. Lobanova pastāstīja par skolas darba organizāciju, par e-klasi, par skolas dokumentāciju.

Verhņedvinskas ģimnāzijas direktore Gaļina Vasjoha atzina, ka mūsu izglītības sistēmā ir daudz kopīga: mācības skolēni uzsāk no 7 gadiem, ir 10 ballu sistēma, ir valsts projekti dabaszinību kabinetiem, bet pats galvenais – skolēni, kuri gan Latvijā, gan Baltkrievijā ir tik līdzīgi.

Laiks paskrēja vēja spārniem un pienāca arī atvadu brīdis. Ciemiņi bija pateicīgi par šo brīnišķīgi organizēto tikšanos. Tagad viņi Dagdas vidusskolas delegāciju gaidīs ciemos aprīlī.



Написать комментарий