DU jauktā frisbija izlase iegūst studentu bronzas medaļas

foto: frisbee.lv
foto: frisbee.lv

Latvijas Universiādē jauktajām komandām frisbijā rekordvietu izdevies sasniegt Daugavpils Universitātes komandai, kas ieņēma trešo vietu, informē Sporta pārvaldes portāls.

Vairāki komandas spēlētāji arī atzīmējās individuālajos rādītājos.

Arī šogad Universiādes spēles jauktajām komandām norisinājās Valmierā, taču šogad komandu skaits bija ievērojami mazāks nekā iepriekšējos gados – tikai sešas komandas (agrāk to skaits pārsniedza 10). Kopējo kvalitātes līmeni tas gan nemainīja, jo atbraukušie studenti pārstāvēja vadošās Latvijas universitātes. 

DU pirms došanās uz Valmieru bija labā noskaņojumā, jo bija jūtams, ka šis varētu būt veiksmīgs turnīrs. Tā sākums gan nebija tik labs, kā cerēts, un cīņa par medaļām varēja noslēgties jau pēc pirmās dienas. 

Atklāšanas spēlē pret vienu no galvenajiem konkurentiem LLU nācās piekāpties ar 8:10, pie tam spēles gaitā jelgavniekiem vienu brīdi bija pat trīs punktu pārsvars. Pacietīgā spēle aizsardzībā un uzbrukumā ļāva panākt līdzsvaru (6:6, 7:7), bet galotnē pārāks tomēr bija pretinieks. 

Par atslēgas spēli kļuva mačs pret RSU, kas demonstrēja labu sniegumu pret favorītkomandām. Spēles sākums atkal neko labu neliecināja (0:2, 1:3), taču arī šoreiz izdevās rezultātu līdzsvarot, pie tam neilgi pirms cīņas noslēguma panākt 7:6. Diemžēl pretinieks ātri vien ieguva septīto, bet pēc tā arī astoto punktu. Spēles laiks jau bija noslēdzies, tādēļ uzvarēja komanda, kura pirmā ieguva devīto punktu. Pēc Evijas Arstes piespēlēm punktus guva Raitis Vabolis un Rihards Znotiņš un tādā veidā DU izrāva uzvaru ar 9:8! 

Nespēlējot ar vislabāko sastāvu, trešajā spēlē tika zaudēts LU 3:11, toties pārliecinoši tika apspēlēta RTU otrā komanda, kas deva vietu labāko četriniekā – 11:5. Trešo vietu garantēja LLU, bet RSU, neskatoties uz labo sniegumu, palika piektā. 

Otrās dienas ievadā DU nodemonstrēja negaidīti labu spēli pret topošajiem čempioniem RTU1 (6:11), tādā veidā piesakoties uz bronzas godalgām. Spēle par trešo vietu patiešām tika aizvadīta ļoti augstā līmenī. LLU nekādi netika galā ar DU uzbrukumiem, tādēļ ātri tika iekrāts četru punktu pārsvars. Lai arī epizodiski daugavpilieši pieļāva nevajadzīgas kļūdas, šaubas par uzvaru visā spēlē tā arī neradās – 13:5! 

Iegūtās bronzas godalgas ir visu laiku augstākais DU sasniegums jauktajā grupā. Līdz šim augstākā bija devītā vieta tieši pirms gada. 

Mūsu komandā lielisks lietderības koeficients Arstei, Znotiņam un Didzim Skrindževskim, kuri šajā rādītājā bija labāko sešiniekā. Skrindževskis ar deviņām aizsardzībām bija labākais aizsardzības spēlētājs, bet Arste ar 20 piespēlēm bija labākā piespēlētāja visā turnīrā. 

DU sastāvā spēlēja: Evija Arste (kapteine), Rihards Znotiņš, Didzis Skrindževskis, Baiba Lutere, Andrejs Sergejevs, Kristīne Babris, Kristīne Volodina, Marta Soldāne, Raitis Vabolis, Eduards Kalmikovs, Lauris Priede. 


Написать комментарий