Ukrainas milicija ielaužas opozicionāru štābā

foto: Reuters/newsru.com
foto: Reuters/newsru.com

Ukrainas milicija naktī uz otrdienu ielauzās opozicionāru galvenajā štābā Kijevā, vēsta BBC. Tomēr nav ziņu par kaujām starp abām pusēm.

Virzoties uz štābu, miliči likvidēja vairākas demonstrantu nometnes. Opozīcijas līderi ir aicinājuši Ukrainas iedzīvotājus ierasties Neatkarības laukumā, lai vēlāk vairāk papildinātu simtiem tūkstošus lielu pūli. Savukārt amatpersonas ir uzstādījušas protestētājiem ultimātu – viņiem Neatkarības laukums ir jāpamet līdz otrdienai. Arī ģenerālprokurors Viktors Pšonka norādījis, ka demonstrantiem ir jāpārtrauc savas akcijas, jo tās ir pretlikumīgas, ziņo portāls lsm.lv.

BBC norāda, ka, salīdzinājumā ar svētdienu, Neatkarības laukumā ir daudz vairāk miliču.

Virzoties uz valdības ēkām ap kurām atrodas demonstranti, milicija cenšas viņus atspiest un pakāpeniski atvirzīt no tām.
Tomēr demonstranti nepiekāpjas un Neatkarības laukumā jau būvē jaunas barikādes. "Mēs aicinām cilvēkus palikt savām vietās un mierīgi, neizmatojot spēku vai agresiju, aizstāvēt savas tiesības dzīvot brīvā valstī," aicināja opozīcijas partijas "Udar" līderis Vitālijs Kļičko.

Vēstīts, ka jau divas gandrīz divas nedēļas Kijevā notiek protesti pret Ukrainas valdības lēmumu veidot ciešākas attiecības ar Krieviju, nevis ES. Tiek lēsts, ka iepriekš notikušajās sadursmēs ir cietuši vairāki simti cilvēku, kuru vidū ir gan protestētāji, gan miliči.


Написать комментарий