Ārsti: Marihuānu smēķējošajiem vīriešiem izaug krūtis 5

foto: mensfitness.com
foto: mensfitness.com

Plastikas ķirurgs nāca klajā ar paziņojumu, saskaņā ar kuru vīriešiem, kuri smēķē marihuānu, izaug krūtis.

Savu ziņojumu ārsts pamatoja ar eksperimentu rezultātiem. Patlaban viena no izplatītākajām vīriešu problēmām ir ginekomastija jeb krūšu dziedzera palielināšanās, kura sagādā stiprā dzimuma pārstāvjiem psiholoģisku diskomfortu. Mēģinot tikt vaļā no pārāk sievišķīgās ķermeņa daļas, vīrieši griežas pēc plastisko ķirurgu palīdzības. Tā, ASV palielināto krūšu dziedzeru audu izņemšana ieņem piekto vietu biežāko operāciju sarakstā, raksta The Huffington Post.

Nesen plastikas ķirurgs Entonijs Juns brīdināja marihuānu smēķējošos vīriešus par to, ka viņi riskē kļūt par viņa pacientiem, jo „marihuānas lietošana noved pie krūšu dziedzeru palielināšanās”.

„Ginekomastiju nosaka hormonālā līdzsvara zudums starp testosteronu (vīrišķo hormonu) un estrogēnu (sievišķo hormonu), – viņš skaidro. – Kad hormonu attiecība nosliecas uz estrogēna pusi, organisms reaģē uz šīm izmaiņām ar krūšu dziedzeru papildaudu veidošanos. Eksperimentu ar dzīvniekiem rezultāti pierādīja, ka tetrahidrokanabiona iedarbība noved pie testosterona līmeņa samazinājuma, kā arī samazina sēklinieku izmēru un noved pie spermas bojājumiem”.

Ķirurgs piebilda: zinātnieki pagaidām nav pārbaudījuši šo hipotēzi uz stiprā dzimuma pārstāvjiem, bet acīmredzot arī cilvēka organismā notiek šādas izmaiņas.

Viņa redzes viedokli atbalsta arī portāls MedlinePlus, kuru atbalsta arī Nacionālais veselības institūts (National Institutes of Health), kurš uzsver, ka „marihuānas lietošana ir viens no ginekomastijas iemesliem”.

Jāatzīmē, ka pērn plastikas ķirurgs Stīvens Goldmans paziņoja televīzijas kanālam ABC 5 News, ka zēniem, kuri lieto marihuānu pusaudžu vecumā, turpmāk pieaug krūšu dziedzeru palielināšanās varbūtība”. Bet šajā mēnesī doktors Adrians Lo, kurš specializējas uz krūšu samazināšanu vīriešiem, paziņoja, ka „apmēram trešdaļa viņa pacientu regulāri smēķē marihuānu”. 


Написать комментарий

lielaaku hujnju ilgi nebiju lasiijis.. ir neskaitaami virishie kas visu muzhu regulaari piipe marihuaanu, un viniem chota viss kartiba ar krutim

ja dročī tad spalvas izaugot rokā

Man jau liekas, ka krūtis izaug no ikdienišķas frī kartupeļu lietošanas uzturā. Bet raksts izraisa uzjautrinājumu.

Nu nopietni? :D
Kas notiek meitenēm, ja viņas uzvelk "Kāsīti"? Krūtis pa zemi velkas? :D
Rēcīgs raksts! :D

Shitaadu melu savaarstijumu sen nebiju lasiijis, smeejos liidz asaraam :DDDDDD

Написать комментарий