Daugavpils pilsētas mērs iestāžu centienus izmantot visus iedalītos līdzekļus nosauca par slimību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komentējot 5.decembrī Finanšu komitejas deputātu pieņemto lēmumu Daugavpils skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm pagaidām neatļaut gada laikā ietaupītos līdzekļus izmantot mācību procesa nodrošināšanai nepieciešamās tehnikas iegādei, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka ietaupītie līdzekļi jānovirza izglītības jomas darbinieku decembra darba algu izmaksām decembrī.

Paskaidrojot, ar ko ir saistīta minētā nepieciešamība, pilsētas mērs paziņoja, ka janvārī algas izmaksāt nedrīkst, jo gads beidzās decembrī, tādēļ gada pēdējo darba algu jāizmaksā decembrī. Uz jautājumu, kāpēc iestādes gada sākumā neplānoja šīs decembra darba algas, mērs neatbildēja.

Atbildot uz jautājumu, vai, pēc mēra domām, pilsētnieki sapratīs Domes atteikumu ietaupītos līdzekļus novirzīt skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm nepieciešamo lietu iegādei, J.Lāčplēsis teica, ka minētie līdzekļi jāplāno gada sākumā. Komentējot Finanšu nodaļas vadītājas teikto par to, ka visām vajadzībām līdzekļu nepietiks, un gada sākumā visu ieplānot nav iespējams, pilsētas mērs paziņoja:

„Nemēdz būt, ka visiem viss ir un nekā netrūkst, jānosaka prioritātes. Tā ir budžeta iestāžu „slimība” – iegādāties visu pēc kārtas, lai tikai izmantotu visus ieplānotos līdzekļus. Šos līdzekļus novirzīsim pilsētas budžetā, decembrī izmaksāsim darba algas, un iestādes saskaņā ar ieplānoto budžetu varēs iegādāties visu nepieciešamo”.

Vai sava darba laikā J.Lāčplēsis bija ziņojis iestādēm, ka šogad ietaupītie līdzekļi jānovirza darba algām un iestādēm nav jācer uz papildus finansējumu, kuru gada beigās pārdala? Uz jautājumu pilsētas mērs atbildēja sekojoši: „Šāda tendence budžeta organizāciju darbā ir vērojama katru gadu, nekā jauna tajā nav, organizācijām pašam viss bija jāzina. Taču budžeta iestādes vadītājam vienmēr nepieciešams iztērēt visu, kas bija ieplānots vai novirzīt līdzekļus citām vajadzībām, no pašvaldības viedokļa tas ir neloģiski, jo šī nauda tiks iekļauta nākamā gada budžeta. Mēs to ieplānosim un izmantosim saskaņā ar plānu”. 


Написать комментарий