Idejas brīvdienām Daugavpilī: Radošās darbnīcas Rūķu namiņā, Ziemassvētku tirdziņš un auto izstāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz gada beigām palicis pavisam maz laika, strauji tuvojas daudzu iemīļotākie svētki.

Lai daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būtu labs pirmssvētku noskaņojums, portāls Gorod.lv kā parasti informē par brīvdienās gaidāmajiem pasākumiem.

Sestdien, 7.novembrī, no plkst.10:00 līdz 16:00 Daugavpils Olimpiskajā centrā biljarda un snūkera cienītāji varēs apmeklēt Pasaules čempionāta ceturtdaļspēles un pusfināla spēles.

Gandrīz divu nedēļu laikā Daugavpils ir snūkera galvaspilsēta. Vairāk nekā 240 spēlētāji no 52 pasaules valstīm, tostarp no Šrilankas, Jaunzēlandes un Taizemes, sacenšas par tiesībām piedalīties čempionātā profesionāļiem. Šobrīd daugavpiliete Tatjana Vasiļjeva, kura pārstāv Latvijas komandu, spēlē bez zaudējumiem un ir tikusi 1/8 finālā.

Šajā dienā plkst.10:00 Sporta skolas sporta kompleksā notiks Starptautiskais Bērnu un jauniešu karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup”, kurā piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Plkst.11:00 Kultūras pilī 210.kabinetā tiks atklāta Autisma centra „Mūsu pasaule” rīkotā labdarības izstāde „Auto Ziemassvētkos”. Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt vairāk nekā 100 automobiļu modeļus 1:18 izmērā, kā arī ar ziedojumiem palīdzēt ar autismu slimiem bērniem. Izstāde darbdienās no plkst.11:00 līdz 18:00 un brīvdienās – līdz plkst.15:00 būs apskatāma līdz 21.decembrim.

Plkst.12:00 Vienības laukumā sāks darboties tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš, kurā interesenti varēs iegādāties dažādas dāvanas, kā arī delikateses: žāvētus produktus, zivju izstrādājumus, konditorejas izstrādājumus, tējas u.c.

Plkst.13:00 mazie daugavpilieši varēs apmeklēt Rūķu namiņu, kurā divu stundu laikā notiks radošās darbnīcas Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” pārstāvju vadībā.

Vēl vienu radošo darbnīcu bērniem plkst.12:00 var apmeklēt Marka Rotko mākslas centrā. Tekstilmāksliniece Baiba Priedīte 6-12 gadus vecus bērnus iemācīs izgatavot rotājumus no tekstila. Darbnīcas dalībnieks savus radītos darbiņus varēs paņemt sev līdzi. Piedaloties darbnīcā, ir jāsedz materiālu izdevumi, kas ir 1 Ls vienam darbnīcas dalībniekam. Diviem pieaugušajiem, kas pavada bērnus uz darbnīcām būs iespēja apmeklēt sektoru B un D bez maksas  darbnīcu norises laikā.

Plkst.13:00 Daugavpils Universitātes kamerzālē, Saules ielā 1/3 neatkarīgais teātris „Dirty Deal Teatro”  piedāvās izrādi „Nacionālais attīstības plāns”.  Provokatīva un asprātīga monoizrāde iesaistīs skatītājus, piedāvājot aprunāties par šī dokumenta politiskajām prioritātēm un sabiedrības vērtībām. Ieeja bezmaksas.

Svētdien, 8.decembrī, plkst.10:00 Olimpiskajā centrā notiks Pasaules čempionāta snūkerā finālspēles, bet plkst.19:30 – čempionāta svinīgais noslēguma pasākums Latviešu kultūras centra Lielajā zālē. 


Написать комментарий