J.Lāčplēsis apliecināja, ka ar pilsētas autobusu pārvadājumiem viss būs kārtībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

5.decembrī pēc Finanšu komitejas sēdes, paskaidrojot žurnālistiem, ar ko ir saistīta steidzīga lēmuma pieņemšana par pilsētas autobusu pārvadājumu veikšanas funkcijas nodošanu uzņēmumam, kas 1.janvārī tiks izveidots uz AS „Tramvaju uzņēmums” bāzes, Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis apliecināja, ka pašvaldība paspēs izdarīt visu nepieciešamo, lai sabiedriskā transporta darba organizācijā nebūtu problēmu.

J.Lāčplēsis paskaidroja, ka lēmums par autobusu pārvadājumu funkcijas nodošanu citam pašvaldības uzņēmumam, kas tika pieņemts dažas nedēļas pirms uzņēmumam būs jāsniedz jauns pakalpojums, ir saistīts ar to, ka pašvaldība gaidīja Latgales plānošanas reģiona izsludinātā konkursa par pārvadājumiem reģiona mērogā noslēgumu. AS „Autobusu parks” piedalījās šajā konkursā.

Izrādījās, ka konkursa rezultāts būs zināms tikai nākamā gada martā, bet saņemt rajona pārvadājumus konkursa ietvaros un pašvaldības pasūtījumu par pilsētas pārvadājumiem, neesot iespējams. Lai ievērotu likuma normas un atstātu pilsētas autobusu pārvadājumus pašvaldības pārziņā, Dome nolēma funkciju nodot uzņēmumam, kas tiks izveidots uz AS „Tramvaju uzņēmums” bāzes.

„Galvenais šajā lēmumā ir tas, ka no 1.janvāra pārvadājumu funkciju deleģējam savam uzņēmumam – AS „Tramvaju uzņēmums”. Tiek precizēts, kā tas notiks – tiks pievienota īpašuma un darbinieku daļa vai pakalpojums tiks iznomāts no pašreizējā uzņēmuma. Galvenais, lai tas būtu maksimāli efektīvi, un organizācijas darbiniekiem netiktu sagādātas neērtības. Nevēlamies, lai šis pakalpojums piedalītos atklātajā konkursā, un mūsu uzņēmuma sniegtais pakalpojums tiktu apdraudēts”, paskaidroja J.Lāčplēsis.

J.Lāčplēsis apliecināja žurnālistiem, ka AS „Autobusu parks” darbinieki reorganizācijas gadījumā netiks atlaisti, kas vēlēsies, varēs turpināt strādāt pašvaldības uzņēmumā: sociālās garantijas arī tiks saglabātas. 


Написать комментарий