Zinātnieki pierādīja pašapmierināšanās labumu

foto: kinolife.tv
foto: kinolife.tv

Šī tēma, kura ir radījusi daudz mītu, sākot ar to, ka šī nodarbošanās var novest pie akluma, vājprāta un dzīvībai svarīgu orgānu zaudēšanas.

Tagad divi zinātnieki nolēma noskaidrot, kā masturbācija ietekmē veselību, un visas priekšrocības, kura tā dod.

Sidnejas universitātes sabiedriskās veselības zinātnieks Entonijs Santella un viņa kolēģe, vecākā pasniedzēja Vesna Čenoa Kūpere apgalvo, ka pašapmierināšanās spēj aizsargāt no daudzām slimībām, sākot ar cistītu un diabētu, un beidzot ar prostatas vēzi. Viņi saka, ka 94% vīriešu un 85% sieviešu atzīst, ka masturbē. Pēc viņu vārdiem ar to nodarbojas pat zīdaiņi, kuri atrodas mātes vēderā.

„Sievietēm masturbācija var palīdzēt novērst dzemdes kakliņa un urīna izvadceļu infekcijas. Dzemdes kakliņa atvēršanās, kura notiek uzbudināšanās procesa laikā, veicina šķidruma cirkulāciju, kas savukārt ļauj tikt galā no baktērijām”, – apgalvo zinātnieki.

Viņi piebilst, ka pašapmierināšanās var samazināt otrā tipa diabēta risku, kā arī atbrīvot no bezmiega, pateicoties hormonu izstrādei un sasprindzinājuma noņemšanai, raksta Mail Onlline.

Turklāt masturbācija ir brīnišķīga vēža profilakse. Pētījumi pierādīja, ka vīriešiem, kuri regulāri nodarbojas ar seksu, ir zemāks prostatas vēža risks, iespējams, priekšdziedzera toksīnu izdalīšanās dēļ. Pēc viņu vārdiem masturbācija spēj radīt tādu pašu efektu.

Tāpat Austrālijas zinātnieki apgalvo, ka tas var palīdzēt novērst depresiju endofīnu izdalīšanās dēļ, kuri savukārt veicina hormona kortizona līmeņa paaugstināšanos, kā arī stiprina imūnsistēmu. Viņi saka, ka masturbācija ir „ērtākais paņēmiens orgasma maksimilizācijai”. Cilvēkiem, kuri regulāri jūt orgasmu, ir lielāka noturība pret stresu, kā arī mazāk cieš no arteriālā spiediena problēmām, un viņiem nav problēmu ar samazinātu pašnovērtējumu”.

Un pēdējais. Bet ne mazāk svarīgais, zinātnieki arī atzīmēja, ka masturbācija samazina nevēlamas grūtniecības vai venērisku saslimšanu risku.


Написать комментарий