Māksliniece Irina Beļacka: Novēlu katram no mums atrast savu otro pusīti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kāds slavenais cilvēks teica, ka talantīgām personībām jāpalīdz, jo neapdāvināti cilvēki paši tiks uz augšu.

Daugavpils un reģiona talantīgos cilvēkus jau astoto gadu atbalsta viesnīca „Park Hotel Latgola” – šeit vienmēr var apmeklēt dažādas izstādes, apskatīt gleznas, fotogrāfijas un instalācijas. Pēc viesnīcas direktores Rūtas Priedes vārdiem, šie radošie darbi atdzīvina ikdienu, padara to košāku un patīkamāku.

Ceturtdien, 5.decembrī, viesnīcā tika atklāta kārtējā ekspozīcija, kuras autore ir talantīga un skaista sieviete – Irina Beļacka. Pēc profesijas viņa ir ekonomiste, bet glezniecībai pievērsās pirms dažiem gadiem. Viņa ir apmeklējusi dažādas studijas, slavenu mākslinieku privātnodarbības, vairāk nekā divus gadus piedalās dažādās izstādēs.

Viesnīcā atklātās izstādes nosaukums ir „Divatā”. Māksliniece paskaidroja portālam Gorod.lv, ka šajā pasaulē pastāv sieviete un vīrietis, diena un nakts, labais un ļaunais. Šī divdabība palīdz attīstīties, dzīvot, mīlēt, saglabājot noteiktu Visuma kārtību.

Vairāk nekā 20 eļļas tehnikā izveidoti darbi pārsteidz ar spilgtām krāsām, interesantiem sižetiem un optimismu. Pēc Irinas Beļackas vārdiem, viņa joprojām meklē savu stilu, kaut arī viņai esot tuvi impresionisti, modernisma pamatlicējs Gustavs Klimts.

Uz jautājumu, kā viņa – lietišķā sieviete, sieva un māte – atrod laiku, lai pievērstos arī radošajai darbībai, Irina atbildēja, ka aptuveni 5 gadus neskatās televizoru – tas ļauj izbrīvēt daudz laika, savu enerģiju novirzīt citā gultnē.

Portāla Gorod.lv lasītājiem māksliniece novēlēja mieru, veselību, optimismu, lai katram būtu otrā pusīte.



Написать комментарий