Iespējams, ka vēl vienā Daugavpils novada mācību iestādē, paaugstināsies skolas ēdināšanas cena

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas 5. decembra sēdē tika izskatīts jautājums par skolas pusdienu cenas paaugstināšanu, šoreiz Špoģu vidusskolā.

Te ir jāatgādina, ka 30. septembrī Daugavpils novada domes deputāti atbalstīja līdzīgu lēmumu par Silenes pamatskolas pusdienu cenu, kurā pusdienu cena paaugstinājās no 40 līdz 50 santīmiem dienā, tomēr brokastu un launaga cenas nemainījās – atbilstoši 10 un 20 santīmi.

Kā paziņoja Špoģu vidusskolas direktors Jānis Belkovskis, tāpat kā Silenes pamatskolā pusdienu cenu paaugstināšana no 40 līdz 49 santīmiem kļuva nepieciešama tādēļ, ka 2012. gada martā Ministru kabinets pieņēma noteikumus, kuri atrunā uztura normas mācību iestādēs.

Savukārt tas, ka pusdienu cenu paaugstināja par 9, nevis 10 santīmiem izdarīts tādēļ, lai janvārī skolas pusdienu cena sastādītu 70 centus dienā, bet brokastu cena no 2014. gada janvāra sastādīs 25 centus.

Lēmuma projekta apspriešanas gaitā deputāti uzdeva jautājumu, vai  pusdienas par 40 santīmiem ir pilnvērtīgas. Daugavpils novada domes deputāts, Sventes vidusskolas direktors Aleksandrs Sibircevs atbildēja, ka faktiski skolas pusdienu porcijas cena ir daudz lielāka, un skolēnu vecākiem nenākas apmaksāt pilnu cenu tikai tādēļ, ka Daugavpils novada dome uzņēmās apmaksāt virtuves personāla darba algu, komunālos maksājumus, maksu par elektrību un citus izdevumus, kas ir saistīti ar skolas ēdnīcas darbu novada skolu vairākumā.

Atbildot uz to, Jānis Belkovskis minēja Preiļu un Līvānu novada pašvaldību piemēru, kur līdzīgā situācijā 1. – 9. klašu skolēni ir pilnīgi atbrīvoti no maksas par ēdināšanu.

Rezultātā visi Finanšu komitejas locekļi atbalstīja lēmuma projektu, un adresēja jautājumu izskatīšanai visiem Daugavpils novada domes deputātiem nākamajā sēdē. 


Написать комментарий