Kalkūnes pagasta daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas funkciju turpmāk pildīs “SIA NPS”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

28.novembrī Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika pieņemts gala lēmums par Daugavpils novada domes funkcijas – Kalkūnes pagasta dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību – nodošanu īpašnieku biedrībai un viņu pilnvarotajai personai SIA „Naujene Pakalpojumu Serviss” („NPS”), par kuru daudz diskutēja pirms tam notikušajā Finanšu komitejas sēdē.

Jāatzīmē, ka lēmumu atbalstīja 12 Daugavpils novada domes deputāti, 3 deputāti atturējās no balsošanas, viens deputāts nobalsoja „pret”.

Sakarā ar to, ka atšķirīgu viedokli šajā jautājumā izteica visi „Saskaņas centra” deputāti, griezāmies pēc komentāriem pie Edgara Kucina, kurš pamatoja savu un savu partijas biedru lēmumu.

„Pirmkārt, šis nopietnais jautājums domes sēdes darba kārtībā bija minēts kā papildjautājums, tas ir, tam nebija iespējams iepriekš sagatavoties. Tādēļ man bija daudz jautājumu, uz kuriem es faktiski nesaņēmu atbildes vai saņēmu daļējas atbildes”, teica deputāts.

Jāatzīmē, ka Finanšu komitejas sēdē E.Kucins jautāja, vai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji piedalījās māju pārvaldīšanas tiesību nodošanas apspriešanā un piekrīt tiesību nodošanai SIA „NPS”. Pēc deputāta domām, tas ir loģisks jautājums, jo pirms vēlēšanām visas partijas solīja ņemt vērā iedzīvotāju viedokli.

„Kalkūnes pagasta iedzīvotājiem bija daudz pretenziju pret SIA „NPS” darbu, un izrādījās, ka viņiem nekas nebija zināms par SIA plāniem. Māju vecākie tiešām tikās ar Daugavpils novada domes vadību, tomēr, par ko tika runāts, nav zināms, jo deputāti vai preses pārstāvji uz šo tikšanos netika aicināti. Taču mēs uzticamies mūsu vadībai un ticam, ka māju vecākiem tika nodota nepieciešamā informācija. Tādēļ rodas jautājums, vai māju vecākie šo informāciju nodeva iedzīvotājiem? Izrādās, tas netika izdarīts.

Pēc Finanšu sēdes mēs sazinājāmies ar tiem iedzīvotājiem, kuri nāk pie mums uz pieņemšanu un kuriem nav vienaldzīgs pagasta liktenis, tomēr viņi nebija informēti. Sanāk, ka māju vecākie informāciju nenodeva vai nepaskaidroja”, izteica pieņēmumu E.Kucins.

Pēc viņa vārdiem, pēc šī fakta konstatēšanas Kalkūnē tika izveidota iniciatīvas grupa, kura sagatavoja Domei vēstuli, norādot tajā, ka kādas mājas iedzīvotāji gatavi organizēt savu mājas apkalpošanas organizāciju un piedalīties novada domes deputātu sēdē.

„”Saskaņas centra” frakcija gaidīja šo grupu un bija gatava aizstāvēt tās intereses, bet grupas pārstāvji uz sēdi neieradās. Vai viņus neinteresē savu interešu aizstāvēšana?”, paziņoja E.Kucins.

Tas ietekmēja deputāta viedokli un tā vietā, lai nobalsotu pret lēmuma atbalstīšanu, viņš atturējās no balsošanas.

Šādi rīkojās arī viņa partijas biedri Valērijs Hrapāns un Aļona Annišineca, bet deputāts Jevgeņijs Gridasovs tomēr nobalsoja pret funkcijas nodošanu SIA „NPS”.

Atgādināsim, ka augstākminētā funkcija attiecas uz Kalkūnes pagasta 15 daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām Kalkūnes ciemā (Kalkūnes ielā 7, 9, 11, 12, 14, 16, 17, 20, Ķieģeļu ielā 2, 6, 8, 10, 12), Randenē (Dārza ielā 53) un Muitas ciemā (Muitas ielā 7).


Написать комментарий