Anglijā dzīvo cūku mamma-rekordiste Deizija

foto: All Over Press
foto: All Over Press

Popularitāti Anglijā ieguvusi cūka Deizija, kura pēdējo deviņu mēnešu laikā laidusi pasaulē 27 apburošus sivēnus, tādējādi kļūstot par cūku māmiņu-rekordisti, vēsta ārvalstu mediji.

Šī gada pirmajā pusē Deizija, kura mitinās fermā Dorsetas ciematā Anglijā, laida pasaulē 11 mazuļus, bet jau četrus mēnešus vēlāk viņa dzemdēja atkal - šoreiz metienā bija 16 sivēni.

Fermas darbinieki atzīst, ka Deizijas drīzā atkārtotā grūtniecība nebija plānota - tik īsu laiku pēc dzemdībām viņa nākamos mazuļus ieņēma tāpēc, ka vepris Čārlijs bija izbēdzis no sava aizgalda un naktī ielavījies pie cūku mammas.

Par metienu lielumu laukstrādnieki ir ļoti izbrīnīti, jo šīs šķirnes cūciņas ir gana vaislīgas, bet parasti metiena lielums ir ne vairāk par astoņiem mazuļiem. Vēl jo neparastāku šo atgadījumu padara tas, ka, salīdzinot ar citām šķirnes māsām, Deizija ir maza auguma. 

Tiesa, pati cūku māte pēc dzemdībām jūtas labi un pacietīgi mielojas ar sagādātajiem gardumiem, lai varētu nodrošināt daudzajām kārajām mutītēm pienu. Diemžēl drīz no mazuļiem viņai nāksies šķirties - saimniecībā, kur dzīvo māte, paliks tikai divi sivēni Rufuss un Rodnijs, bet pārējie tiks pārdoti tuvējām fermām.


Написать комментарий