Daugavpils iedzīvotājus aicina atbalstīt ar autismu slimus bērnus

foto: thephilanews.com
foto: thephilanews.com

Autisms ir viena no sarežģītākajām ar psihes attīstības problēmām saistītām slimībām.

Pēc aptuveniem aprēķiniem mūsu valstī ar šo slimību slimo aptuveni 23 000 pieaugušo un bērnu. Ar autismu slims cilvēks savādāk uztver pasauli un sazinās ar apkārtējiem. Pasaulē veiktie pētījumi liecina, ka parasti ar autismu slimo viens no 88 bērniem.

Pasaulē ir izstrādātas dažādas autisma ārstēšanas metodikas, Rīgā ar slimiem bērniem strādā pēc īpaši izstrādātām rehabilitācijas programmām, savukārt Daugavpilī slimam bērnam var piedāvāt masāžu vai fizioterapeita apmeklējumu.

Tādēļ aptuveni pirms diviem mēnešiem Daugavpilī sāka darboties Autisma centrs „Mūsu pasaule”. Tā vadītāja Olga Trofimoviča pastāstīja portālam Gorod.lv, ka patlaban Centru apmeklē 6 cilvēki vecumā līdz 20 gadiem. Divreiz nedēļā nodarbības vada brīvprātīgie, jo štata darbinieku – psihologu, logopēdu, mūzikas pedagogu Centrā pagaidām nav.

Tomēr Centra vadītāja ir pārliecināta, ka ar laiku tiks izveidota komanda, kura palīdzēs šiem bērniem apmeklēt skolu, iegūt draugus, kļūt patstāvīgiem. Jo agrāk bērnam tiks sniegta palīdzība, jo vairāk ir iespēju izārstēties.

Pēc O.Trofimovičas vārdiem, autisti bieži vien nerunā, tādēļ tiek uzskatīts, ka viņiem neko nevar iemācīt, taču nereti bērnu ieinteresē kāds temats un viņš var to lieliski apgūt. Tādēļ sabiedrībā pastāv uzskats, ka autistu vidū ir daudz ģeniālu cilvēku.

Sestdien, 7.decembrī, plkst.11:00 Daugavpils Kultūras pils 210.kabinetā Autisma centrs „Mūsu pasaule” atklās labdarības izstādi „Auto Ziemassvētkos”. Viens no Centra apmeklētāju tēviem šajā izstādē prezentēs aptuveni 100 automobiļu modeļus 1:18 izmērā.

Izstāde būs apskatāma līdz 21.decembrim. Ieeja ir bez maksas, taču Centra vadītāja cer, ka, pateicoties daugavpiliešu ziedojumiem, bērni saņems Jaungada dāvanas.

Tāpat izstādes ietvaros tiek rīkots konkurss „Mans sapņu auto”, kura uzvarētājs saņems vērtīgu balvu. Balva tiks pasniegta izstādes noslēguma pasākumā 21.decembrī.


Написать комментарий