Ķīnā naftas cauruļvada eksplozijā bojā gajušo skaits pieaudzis līdz 62

foto: news.cn
foto: news.cn

Glābēji no gruvešiem šodien izvilkuši pēdējo upuri, kurš gājis bojā naftas cauruļvada sprādzienā Austrumķīnas ostas pilsētā Cindao.

Šodien slimnīcā atrodas 136 cietušie, bet 14 ir jau izrakstīti. Sākotnējā informācija liecināja par 55 upuriem un 9 bezvēsts pazudušajiem, taču pēc jaunākās informācijas 2 no viņiem tika atrasti dzīvi.

Naftas cauruļvads, kurš savienoja Cinadao pilsētu ar Duņinu un provinci Šaņdunu, esot aizvērts uz visiem laikiem, vēsta China Daily. Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka sprādziena iemesls, kurš nopostīja mājas un autoceļus, esot noplūde naftas cauruļvadā. Pašlaik turpinās attīrīšanas darbi Dzeltenās jūras piekrastē, kurā noplūdusi nafta.

Vietējās varas iestādes ir atzinušas, ka sprādziens parādījisprojektēšanas kļūdas. Apcietināti 5 darbinieki no "Sinopec" kompānijas, kurai pieder pazemes cauruļvadi. Turklāt tika aizturēti divi pilsētas komunālā dienasta darbinieki, kuri bija atbildīgi par cauruļvadu remontu. 

Naftas cauruļvada sprādziens Cindao pilsētā notika 22. novembrī, remontdarbu laikā. Sprādziens izraisīja lielu ugungrēku dzīvojamajā un komercapbūves rajonā, radot nopietnus bojājumus.


Написать комментарий