Bokseri sacentās vērienīgā turnīrā Rīgā

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

No 28. novembra līdz 1. decembrim Rīgā norisinājās 64. starptautiskais boksa turnīrs „Riga Open”, informē Sporta pārvaldes portāls.

Daugavpils boksera šāda līmeņa sacensībās nostartēja ļoti labi. Boksa ringā devās 1995. gadā un agrāk dzimušie bokseri. Sacensību organizētāji šogad pieņēma lēmumu aizvadīt četru dienu sacensības, katrā svara kategorijā ļaujot piedalīties 16 sportistiem. Turnīrs sapulcināja bokserus no 11 valstīm, kuru kopējais skaits sasniedza 160 cilvēkus. 

Pateicoties Rīgas domes un tās priekšsēdētāja Nila Ušakova atbalstam, sacensības tika noorganizētas ļoti augstā līmenī. Daugavpili pārstāvēja Vladislava Sokolova un Aleksandra Luņova vadītie Daugavpils BJSS bokseri. 

Tik augsta līmeņa turnīrā daugavpilieši nostartēja atzīstami. Ar daugavpiliešu palīdzību Latvija kopējā ieskaitē ieņēma pirmo vietu. Individuāli vērts izcelt Dmitriju Zaharovu, kurš svara kategorijā līdz 52 kilogramiem pēc trīs priekšsacīkšu cīņām tika finālā, kur cīnījās ar pieredzējušu Zviedrijas sportistu. Uzvarot ar rezultātu 2:1, Zaharovs ieguva pirmo vietu un zelta medaļu. 

1997. gadā dzimušais Evanders Servuts svara kategorijā 91+, pateicoties lieliskajam fiziskajai un psiholoģiskai sagatavotībai, izcīnīja uzvaras divās priekšsacīkšu cīņās, bet pusfinālā tomēr bija spiests atzīt konkurenta pārākumu. Summā viņam trešā vieta. 

Līdzīgs liktenis svara kategorijā līdz 52 kilogramiem piemeklēja arī Edgaru Koržeņevski. Arī viņš uzvarēja divās cīņās, bet zaudēja pusfinālā. Arī viņam trešā vieta. 

Trešo vietu svara kategorijā līdz 56 kilogramiem ieguva Ritvars Šuļga. Vērts pieminēt arī Aleksandru Lipovku, kurš savā grupā uzvarēja tikai vienā cīņā, bet nodemonstrēja raksturu un vīrišķību tik augsta līmeņa sacensībās. 

Komandu ieskaitē Latvija apsteidza Krieviju, kas palika otrā, kā arī Lietuvas un Zviedrijas komandas, kas dalīja trešo vietu. 

Turnīra laikā tika noorganizēts seminārs jaunās tiesnešu datoru sistēmas apguvē, kuru nākotnē pielietos Latvijas Boksa federācija pēc AIBA ieteikuma. 

Priecē, ka turnīrā bija liels skatītāju skaits, īpaši daudz bija boksa veterānu ar prezidentu Juriju Viktorovu priekšgalā, kurš tika sumināts 70 gadu jubilejā. 

Daugavpils BJSS vecākais treneris Vladislavs Sokolovs: „Divas nedēļas pirms turnīra kopā ar citiem treneriem vienojāmies, ka uz turnīru vedīsim gados jaunu sastāvu un nekļūdījāmies. Ļoti pārdzīvoju, ka mūsu puiši psiholoģiski neizturēs un salūzīs vēl pirms sacensību sākuma, jo tādā konkurencē boksēties nav viegli. Tomēr mēs tikām galā, beigās tiekot arī pie godalgotajām vietām.” 

Tagad Daugavpils komanda gatavosies Ziemassvētku turnīram, kas no 13. līdz 14. decembrim notiks Daugavpilī.


Написать комментарий