Tika atklāts Dagdas baltkrievu biedrības “Verbica” centrs

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

30. novembrī Dagdas novada tautas namā notika pasākums „Latgales Baltkrievi”, veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas dienai, kura laikā tika atklāts Dagdas baltkrievu biedrības „Verbica” centrs, ziņo Dagdas novada portāls.

Dagdas baltkrievu biedrība „Verbica” izveidojās 2011. gada 30. decembrī. Biedrības vadītāja ir Tatjana Gogalinska. „Verbica” sastāvā ir 30 cilvēki, un to veido duets „Kaija” (L. Tukiša, L. Mihejeva), pensionāru ansamblis „Vjarba” (vad. L. Tukiša) un ansamblis „Akolica” (vad. Tamāra Staravojtova). Dagdas baltkrievu biedrības mērķis ir nest kultūru, jauki pavadīt laiku kopā, veidot krāsaināku ikdienu un svētkus arī ārpus mājām.

Sestdien, pasākums „Latgales Baltkrievi” aizsākās ar Dagdas baltkrievu biedrības „Verbica” centra atklāšanu, kur svinīgo lentu bija ieradusies pārgriezt Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure kopā ar baltkrievu biedrības vadītāju Tatjanu Gogalinsku. Uz centra atklāšanu bija ieradies arī mācītājs Viktors, lai nosvētīt jaunās „Verbica” centra telpas veiksmīgai darbībai. Pēc telpu atklāšanas, biedrības vadītāju sveica daudzi viesi gan no Dagdas novada, gan no tālienes. Sveicēju vidū bija: Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī Geisiks Viktors Mihailovičs, 11. Saeimas deputāte Jeļena Lazareva, baltkrievu savienības priekšsēdētāja Latvijā Valentīna Piskunova, JIC „Dagne” vadītāja A. Odiņeca, Dagdas Tūrisma informācijas centra vadītāja I. Soloha, Dagdas invalīdu brālības „Nema” vadītāja M. Zariņa, kā arī kultūras metodiķe I. Plesņa, u.c.

Pēc Dagdas baltkrievu biedrības „Verbica” centra atklāšanas pasākumu papildināja svinīgais koncerts, kurā uzstājās šīs biedrības košais, skanīgais duets „Kaija” un ansambļi „Vjarba” un „Akolica”. Arī mācītājs Viktors ar kora meitenēm uzrunāja skatītājus. No Preiļiem sveikt bija ieradies slāvu biedrības „Varavīksne” ansamblis - „Rjabinuška”, kas ar jautrām un sirsnīgām dziesmām, košiem tērpiem priecēja klātesošos. Pasākuma programmas laikā varējām dzirdēt arī aizkustinošas dzejas rindas no Zofijas Ioņinas („Verbica” biedre) - gan pašsacerētas, gan iztulkotas. Dzejas ritmos mūs aizrāva arī literāts Staņislavs Volodjko no Daugavpils. Viņš lasīja dzeju, ko pats sacerēja un iztulkoja no latviešu valodas uz baltkrievu valodu. Koncerta laikā tika izpildītas dziesmas ar S. Volodjko vārdiem.



Написать комментарий