Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadība atzinīgi novērtē Jēkabpils pašvaldības paveikto

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

27.novembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldību apmeklēja Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA)  pārstāvji. 

Vizītes mērķis bija klātienē tikties ar pašvaldības pārstāvjiem un pārrunāt līdzšinējo sadarbību ieviešot VRAA administrētus projektus, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā notika tikšanās ar domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču, savukārt pēc tam domas vadība un pašvaldības speciālisti prezentēja pilsētā realizētos projektus no 2007.- 2013.gadam. Kopumā šajā laika periodā ieviesti 49 projekti, kas finansējuma ziņā ir nedaudz vairāk kā 53 miljoni.

Attīstības un investīciju nodaļas vadītāja Sandra Gogule īpaši uzsvēra apjomīgākos projektus kā,  piemēram, Krustpils kultūras nama un Krustpils saliņas renovācija, Vecpilsētas laukuma rekonstrukcija, Daugavas aizsargdambja rekonstrukcija, Rīgas, Brīvības, R.Blaumaņa, Zaļās un tām pieguļošo ielu tīkla rekonstrukcija, Rīgas, Madonas, Varoņu ielu rekonstrukcija, pirmsskolas izglītības iestāžu renovācijas un citus. Kā tikšanās laikā uzsvēra Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktore Solvita Zvidriņa, šogad šādas vizītes pašvaldībās aģentūra uzsākusi, lai aģentūras vadība un atbildīgie speciālisti uz vietas dabā redzētu to projektu realizāciju, kas finansēti no Eiropas Savienības finanšu resursiem. Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs sacīja, ka katrs projekts ir devis pozitīvu ieguldījumu pilsētvides sakārtošanā un pašvaldības iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā pilsētā.

L.Salcevičs atzina, ka ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru projektu realizēšanā sadarbība ir bijusi ļoti veiksmīga un iestāde atbildīgi un īsos termiņos veic visu, kas saistās ar pašvaldības projektu administrēšanu. Vizītes noslēgumā notikušajā preses konferencē Solvita Zvidriņa atzinīgi novērtēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības paveikto Eiropas Savienības projektu ieviešanā un realizācijā. S. Zvidriņa : „Jēkabpils ir viena no tām pilsētām, kas īstenojusi kompleksu attīstību pilsētā- domāts gan par ceļu infrastruktūru, vides sakārtošanu, pirmsskolas izglītības iestādēm, kultūras objektiem un citiem. Tikai uz vietas pašvaldība var zināt, kas tieši visvairāk konkrētajai vietai un cilvēkiem ir nepieciešams. Varu teikt, ka Jēkabpils ir domājusi plaši, jo šeit redzam sakārtotu dzīves telpu un skaistu vidi.”


Написать комментарий