Kijevā aug barikādes un ievainoto skaits

foto: Sergey Dolzhenko/EPA
foto: Sergey Dolzhenko/EPA

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā protestētāju un drošības struktūru sadursmēs ievainoti vairāk nekā 300 cilvēku, pirmdien vēsta vietējie mediji un amatpersonas.

Sadursmēs ievainoti 165 protestu dalībnieki, pavēstīja Kijevas pašvaldība. No viņiem 109 hospitalizēti.

Savukārt televīzija "Piektais kanāls" ziņoja, ka ievainoto drošības struktūru pārstāvju skaits ir sasniedzis 150. Ievainoti aptuveni 100 specvienības "Berkut" miliču un 50 citu drošības struktūru pārstāvji.

Tūkstošiem cilvēku aizvien pulcējas Neatkarības laukumā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. Protestētāji sagrābuši Kijevas pilsētas administrācijas ēku un Arodbiedrību namu, kur tiek rīkotas opozīcijas sanāksmes, bet Neatkarības laukumā tiek uzslietas opozīcijas teltis. Pilsētā rodas arvien jaunas barikādes.

Protestētāji sola nepadoties, kamēr nepanāks prezidenta Viktora Janukoviča atkāpšanos un jaunas parlamenta vēlēšanas.

Kijevas centrā izvietoti milzīgi milicijas specvienību spēki, kas netraucēja opozīcijas mītiņam Neatkarības laukumā, taču iesaistījās sadursmēs ar tā sauktajiem provokatoriem, kas mēģināja iebrukt netālu esošajā prezidenta administrācijā. Mediķu palīdzība bija nepieciešama desmitiem likumsargu un protesta akcijas dalībnieku, kā arī ārvalstu žurnālistiem.

Iedzīvotājus neapmierina valdības lēmums atlikt sadarbības līguma parakstīšanu ar Eiropas Savienību un tā vietā stiprināt ekonomiskās attiecības ar NVS valstīm. Notiekošie protesti tiek vērtēti kā lielākie kopš Oranžās revolūcijas laikiem, kuras rezultātā pirms deviņiem gadiem pie varas nāca rietumnieciski noskaņotais prezidents Viktors Juščenko.


Написать комментарий