Jēkabpils uzvar basketbola turnīrā

foto: dropbox.com
foto: dropbox.com

No 22. līdz 24. novembrim Daugavpilī, Kultūras un sporta pils sporta zālē, Smilšu ielā 92 un Daugavpils novadā, Sventes visusskolas sporta zālē notika pirmais no starptautiskā projekta turnīriem - basketbola turnīrs, kurā piedalījās komandas no Latgales reģiona (Latvija), Vitebskas apgabala (Baltkrievija) un Utenas apgabala (Lietuva). 

Sporta turnīrā par uzvaru cīnījās 1995. - 1997.gadā dzimušu jauniešu basketbola komandas no Daugavpils, Krāslavas, Špoģiem, Jēkabpils, Rugājiem, Zarasiem, Anikščiai, Vitebskas, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Basketbola komandas sākumā tika sadalītas divās apakšgrupās, kur izspēlēja spēles pēc apļa sistēmas un svētdien finālsacensībās kvalificējās pa divām labākajām komandām no katras apakšgrupas. 

Pirmajā pusfināla spēlē tikās apvienotā Daugavpils/Krāslavas (Latvija) komanda un Anykščai (Lietuva) komanda. Ar rezultātu 58:40 uzvarēja Latvijas basketbolisti. Otrajā pusfināla spēlē tikās Vitebska 1 (Baltkrievija) un Jēkabpils (Latvija) komandas, ar rezultātu 39:70 pārliecinošu uzvaru izcīnīja Jēkabpils komanda. 

Spēlē par trešo vietu ar rezultātu 49:38 Anykščai ( Lietuva) uzvarēja Vitebska 1 ( Baltkrievija) komandu un izcīnīja turnīra bronzas godalgas. Spēlē par pirmo vietu ar rezultātu 81:48 Jēkabpils ( Latvija) basketbola komanda burtiski sagrāva apvienoto Daugavpils/Krāslavas ( Latvija) basketbola komandu kļūstot par HEALTH IS WEALTH basketbola turnīra uzvarētājiem. 

Uzvarētājus sveica Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs, Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs, Latgales reģiona attīstības aģentūras projektu vadītājs Jānis Veips un citi projektā iesaistīto valstu un pašvaldību pārstāvji. 


Написать комментарий