Pie Kanādas krastiem noķerta ļoti dīvaina zivs

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ārvalstu medijus pāršalkusi vēsts, ka arktiskajos ūdeņos pie Kanādas krastiem izdevies noķert kādu ļoti dīvainu zivi.

Šis loms īpašs ar to, ka līdz šim tikai vienu reizi kādam izdevies to notvert.

Lielā un retā zivs, kuru daži dēvē arī par "Pinokio zivi", tīklos nonāca aizvadītajā nedēļā, pārsteidzot visu zvejnieku kuģīša apkalpi, jo saskaņā ar oficiāliem datiem šo radību līdz šim bija izdevies noķert tikai vienu reizi.

Šī zivs ir apveltīta ar garu un smailu degunu, kā arī asiem zobiem un indīgām muguras spurām, kas to padara par īstenu jūras briesmoni, un tā vislabprātāk mājo viena līdz divu kilometru dziļumā.

Lai gan sākotnēji zvejniekiem šķita, ka viņu lomā gadījusies ļoti reti sastopamā goblinu haizivs, eksperti šo radību jau klasificējuši un nosprieduši, ka tā ir gardegunainā himēra.

"Iespējams, ja mēs zvejotu dziļākos ūdeņos, varbūt viena līdz divu kilometru dziļumā, mēs atklātu, ka patiesībā ir ļoti daudz šīs sugas himēru. Mēs vienkārši to pagaidām nezinām," medijiem pastāstījis Vindzoras Universitātes pētnieks Naidžels Hasijs.

Dziļūdeņu himēras ir radniecīgas haizivīm un rajām. Gardegunainās sugas pārstāvēm ir pātagai līdzīga aste, un tās var izaugt aptuveni vienu metru garas, un tieši tādēļ, ka šīs zivis ir reti sastopamas, Kanādas zvejnieka Deivida Streita loms pasaulē ieguvis tik lielu vērību.


Написать комментарий