Pirmizrādi Daugavpils teātrī piedzīvoja dejas izrāde «Kazanova. Henrieta. Venēcija.»

foto: Makars Kirikovs un Ivans Ivanovs
foto: Makars Kirikovs un Ivans Ivanovs

22.novembrī Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvoja  dejas izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” Iestudējums  skatītājus iepazīstināja ar smalko dejas pasauli.

Caur plastiku un kustību tika stāstīts par izcilu personību Džakomo Kazanovu.

Pēc pirmizrādes radošā komanda atzina, ka  šāda veida izrāde Daugavpils teātrī ir eksperiments, jo nekad līdz šim netika iestudēta pilnmetrāžas dejas izrāde. Izrādē piedalījās ne vien dejotāji no Daugavpils teātra modernā baleta trupas, bet arī Daugavpils teātra aktieri, kuriem tas ir bijis izaicinājums. Tagad viņus nodalīt vairs nevar. Izrādē tika dzēsta robeža starp dramatiskajiem aktieriem un teātra  mūsdienu baleta trupu, viņu darbības uz skatuves tika  savienotas vienā veselumā, tādejādi arī attīstot Daugavpils  teātri muzikāli dramatiskā teātra žanrā. Mākslinieki atzīst, lai arī mēģinājumu processs ir bijis smags, tas nesis arī lielu baudu. „Izrādes horeogrāfe un libreta autore Irina Saveļjeva atlaides nav devusi nevienam, bet  izrāde tapa caur lielu mīlestību un sākotnējais eksperiments, izvērtās par veiksmīgu pilnmetrāžas dejas izrādi”, stāsta iestudējuma aktieri.

Pēc pirmizrādes valdīja liels saviļņojums, kas bija jūtams ne vien no mākslinieku puses, bet arī no skatītājiem. Irina Saveļjeva atzina, ka vārdiem nav vietas, lielākā dāvana jau ir saņemta -  izrādes stāsts tika sadzirdēts, saprasts un sajusts, jo pēc pirmizrādes skatītāju pārpildītā zāle  cēlās kājās, bija aizkustinājuma asaras. Izrādi raksturojošie vārdi- niansētas detaļas, skaisti cilvēki, mūzika, deja,  spēcīgs stāsts par mīlestību, mīlētāju un spilgtu personību.

Iestudējums „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” atklāj Kazanovas smalko un romantisko dvēseli, kas katru reizi iemīlējās patiesi un kaislīgi. Tas ir stāsts par personību ar lielu cilvēcisko potenciālu, kura prata skaisti dzīvot, meistarīgi spēlēt un neprātīgi jokot ar savu likteni.

Horeogrāfe, libreta autore: Irina Saveļjeva

Lomās: Miroslavs Blakunovs, Inese Ivulāne – Mežale, Egils Viļumovs, Aleksandrs Komarovs, Jeļizaveta Petrova

Dejotāji: Anna Sultanova, Anna Gimbute, Artūrs Jackevičs, Svetlana Morozova, Māris Boka, Džeina Saulīte, Milena Rožanska, Natālija Kotona, Edgars Kuškurs, Raimonds Paegle

Scenogrāfija un kostīmi: Inga Bermaka , Agnese Stabiņa

Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Tuvākās izrādes:  

  • 4.decembrī 18:30 (pārcelta no 23. novembra),
  • 5. decembrī 18:30,
  • 30. decembrī 18:30.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.



Написать комментарий