Pirms gada noslēpta jumta iebrukšana tirdzniecības parkā Alfa

foto: lamb.lv
foto: lamb.lv

Tirdzniecības parka Alfa vadība pirms gada noslēpusi bēdīgi slavenās būvkompānijas Re&Re būvēta jumta iebrukšanu virs veikala Bik Bok. 

Tikai tagad, iegrūstot veikala Maxima jumtam Zolitūdē, pasūtīts Alfasautostāvvietas atkārtots audits, un nav zināms, kad tas beigsies, vēsta portāls Pietiek.

Saskaņā ar kādas labi informētas lasītājas stāstījumu Galactico tirdzniecības centru attīstītāja Linstow Center Management un tā pārraudzītā tirdzniecības parka Alfa vadības rūpīgi slēptie notikumi, kuros tikai laimīgas nejaušības dēļ negāja bojā cilvēki, norisinājušies šādi:

«Varu atbildēt uz jautājumu, vai ieiet Alfā ir droši. 2012.gada 5.oktobrī vētra izgāza sienu. Nākamajā naktī – uz 6.oktobri iegruva stāvs – visi griesti veikalā BikBok. Nākamā dienā konkrētais Alfas veikala korpuss bija slēgts, un visi domāja, ka tas ir atlūzušās sienas dēļ. (..) Pati tajā laikā strādāju Alfā un no apsargiem uzzināju visu info, kas. cikos sabruka un cik iespaidīgi tas izskatījās video novērošanā. Neko nevienam Alfas darbiniekam pēc notikušā nepaskaidroja.»

No avotiem Linstow portāls pirmdien noskaidroja, ka faktiski viss informētās lasītājas aprakstītais atbilst patiesībai – ieskaitot to, ka Linstow un Alfas vadība pielikušas milzīgas pūles, lai «aizbāztu» visu aculiecinieku un informēto personu mutes, kā arī noslēptu notikušā pēdas.

Naktī uz 6.oktobri tiešām iegruvusi būvkompānijas Re&Re būvēta jumta daļa virs veikala Bik Bok – saskaņā ar Linstow avota apliecināto vismaz 90 kvadrātmetru platībā. Taču, tā kā laimīgā kārtā tas noticis naktī, neviens cilvēks nav cietis, savukārt pēc tam uzņēmuma vadība izdarījusi visu, lai par nedrošo būves daļu neuzzinātu ne klienti, ne sabiedrība.

Visi bojājumi ēkai, aizbildinoties ar rekonstrukcijas darbiem, pamazām atjaunoti, un neAlfas vadība (tolaik tirdzniecības parku vadīja Zigmunds Vīķis), ne Linstow vadītāji tālāk nav interesējušies par šīs ēkas daļas iespējamiem bojājumiem. Tikai pēc Zolitūdes katastrofas pasūtīts daudzstāvu stāvvietas konstrukciju audits.

Linstow vadība pirmdien nevēlējās atbildēt uz jautājumiem, vai uz notikuma vietu tika izsaukti valsts institūciju pārstāvji un, «ja jā, kas izsauca, ko tieši izsauca, kas tieši tika fiksēts», bet, «ja neizsauca, kura tieši persona pieņēma lēmumu neizsaukt».

Tāpat ne Linstow, ne Alfas vadība pirmdien nevēlējās atbildēt uz jautājumiem, kāpēc par notikušo netika informēta sabiedrība un veikala apmeklētāji, kura tieši persona pieņēma lēmumu par to neinformēt un kādu tieši iemeslu dēļ.

Kā zināms, aizvadītās nedēļas ceturtdienas vakarā iebruka lielveikala Maxima jumts Rīgas mikrorajonā Zolitūdē, laupot 54 cilvēku dzīvības. Vairāki desmiti ir cietuši, no tiem dažu veselības stāvoklis ir ļoti smags. Bojāgājušo cilvēku vidū ir trīs glābēji.

Svētdienas, 24.novembra, vakarā glābēji apsekojuši pēdējos 80 kvadrātmetrus sabrukušajā lielveikala Maxima ēkā Zolitūdē, kas līdz šim vēl nebija pārbaudīti. Līdz ar to bojāgājušo cilvēku skaits, visticamāk, paliks nemainīgs – 54 dzīvības, norādīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone – Godmane.


Написать комментарий