ANO: Centrālāfrikas Republiku pārņem haoss

foto: trueinform.ru
foto: trueinform.ru

Starptautiskai sabiedrībai jārīkojas, lai nepieļautu, ka Centrālāfrikas Republiku pārņem absolūts haoss – tā aicinājis Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretāra vietnieks.

Gaidāms, ka ANO Drošības padome nākamnedēļ pieņems rezolūciju, kas atļaus Centrālāfrikas Republikā ievest Āfrikas Savienības un Francijas karaspēku.

Vienā no nabadzīgākajām Āfrikas valstīm gadiem ilgi nerimst bruņotas sadursmes starp dažādiem bruņotiem grupējumiem. 2013.gada martā notika valsts apvērsums, pēc kura jau tā nestabilā valsts pārvalde, Centrālāfrikas Republikas premjerministra Nikolā Tiangajes (Nicolas Tiangaye) vārdiem, nonāca anarhijas stāvoklī.

Rosinot Drošības padomi atļaut valstī ievest miera uzturēšanas spēkus, ANO ģenerālsekretāra vietnieks Jans Eliassons (Jan Eliasson) norādījis, ka kopš marta novēroti daudz seksuālas vardarbības, spīdzināšanas, ārpustiesas nāves soda izpildes gadījumu, kā arī reliģiska rakstura sadursmes starp musulmaņiem un kristiešiem, vēsta BBC.

«Ja ļausim šai situācijai attīstīties, sadursmes var pāraugt reliģiskā un etniskā konfliktā, pat pilsoņu karā, kur, ļoti iespējams, tiktu ierautas arī kaimiņvalstis,» tā Eliassons.


Написать комментарий