A.Mirskis: Ļaundari neīstenoja iecerēto, tostarp pateicoties manam iesniegumam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar paziņoju, ka saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju dažas Rīgas domes amatpersonas izņēma un viltoja dokumentus, kuri attiecas uz objekta „Maxima” būvniecību un nodošanu ekspluatācijā Zolitūdē. 

Es neprecizēju departamentu nosaukumus, amatpersonu vārdus un uzvārdus, neminēju, par kādiem dokumentiem tiek runāts. Vienīgā mana vēlēšanās bija brīdināt tos, kuri to ir izdarījuši vai plāno darīt, viņiem jāzina, ka šī rīcība nepaliks nesodīta. Vēlējos brīdināt policiju par iespējamiem pārkāpumiem.

Laika bija maz, lai informācija būtu aktuāla, izmantoju elektroniskos plašsaziņas līdzekļus. Pieļauju, ka ļaundari nepaspēja īstenot iecerēto, tostarp pateicoties manam iesniegumam. Šodien, kad visiem ir nepieciešama patiesība par Zolitūdē notikušo, jebkurš dokuments vai liecība var kļūt par būtisku pierādījumu un ietekmēt nozieguma izmeklēšanu. Vainīgiem jābūt sodītiem.

Būvvalde cenšas iebiedēt mani, iesniedzot iesniegumu policijā, kurā norāda gan manu, ganu citu Rīgas iedzīvotāju, kam ir aktīva pilsoniskā pozīcija, vārdus. Nebūšu pārsteigts, ja tieši šī departamenta ierēdņu daļa tiks atzīta par vainīgiem 54 cilvēku nāvē. Rīdzinieki, nebaidieties, sakiet patiesību! Ja mēs klusēsim, iebruks arī citas ēkas. Tikai aktīva pilsoniskā pozīcija ļaus uzveikt kukuļošanas, korupcijas un visatļautības sistēmu. Aicinu Rīgas mēru Nilu Ušakovu paziņot par Īpašās Komisijas, kas izmeklēs šo traģēdiju, izveidošanu Rīgas domē. Esmu gatavs veltīt daudz laika, lai atrastu vainīgos un nodotu tos likuma pārstāvjiem. 

26.11.2013 , 11:15

Preses relīze


Написать комментарий