Divu gadu laikā Daugavpils 806 bērnudārzu audzēkņu vajadzībām ir nopirktas jaunas gultiņas par summu 50 tūkst. latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divu pēdējo gadu laikā jaunajām gultiņām Daugavpils bērnudārzos no pašvaldības budžeta izdalīti vairāk nekā 50 tūkst. latu, kas ļāva 806 bērniem nodrošināt normālus apstākļus miegam.

Par līdzekļiem, kuri tika paredzēti pērnā gada budžetā, tika nopirktas 155 trīs līmeņu gultiņas, kuras tika uzstādītas 13 bērnudārzos. Dažos no tiem mēbeles bija vairāk nekā 50 gadus vecas. Lielāko gultiņu skaitu saņēma 26. diennakts bērnudārzs.

Pēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes juristes Birutas Višņevskas vārdiem šogad gultiņu iegādei tika izdalīti apmēram 26 tūkst. latu. Tomēr šogad pieeja mēbeļu iegādei bija nedaudz savādāka, jo akcents tika likts uz bērnudārzu priekšlikumiem.

Tādējādi 14. bērnudārzam tika iegādātas nevis trīs līmeņu gultiņas, kā vairākumā bērnudārzu, bet divu līmeņu gultiņas (bērnudārzā ir atsevišķas guļamistabas): rezultātā jaunas gultas vietas ieguva 98 bērni. 30. bērnudārzam iegādājās saliekamās gultas 48 bērniem. Kopējā divu iepirkumu summa sastādīja mazliet vairāk par 13 tūkst. latu.

Par atlikušajiem līdzekļiem iepirkuma gaitā iegādājās vēl 65 trīs līmeņu gultiņas četru: 1., 3., 18. un 20. bērnudārzu vajadzībām.

Kā atzīmēja B. Višņevska, visvecākās mēbeles nomainīja uz pērnā gada līdzekļu rēķina, bet divu gadu laikā dažādā daudzumā gultiņas saņēma visi bērnudārzi, kuriem tās bija nepieciešamas. Turklāt šogad daudzās pirmsskolas izglītības iestādēs tika nomainītas dažas virtuves iekārtas un nopirkta tehnika, kas ļauj runāt par to, ka pilsētas bērnudārziem tika veltīta lielāka pilsētas pašvaldības un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes uzmanība. 


Написать комментарий