Uzmanību televizors tevi izseko

foto: digitlife.ru
foto: digitlife.ru

Kompānijas LG jaunākās paaudzes televizori vāc un nosūta tālāk informāciju par saviem lietotājiem, pie šāda secinājuma nācis britu blogeris DoctorBeet,vēsta lenta.ru.

DoctorBeet, kuram mājās ir šāds televizors pēc rūpīgas tā uzbūves izpētīšanas, konstatējis, ka televizors vāc un uz konkrētām adresēm nosūta informāciju par to kādus tv kanālus tā lietotājs skatās. Vienlaikus tiek nosūtīta arī informācija par failiem, kas atrodas zibatmiņā, kuru pieslēdz televizoram.

Visi dati tiek nosūtīti nešifrētā veidā, to nosūtīšana notiek ikreiz, kad tiek pārslēgts kanāls.

Lai pārbaudītu kādus datus LG televizors nosūta DoctorBeet, savā zibatmiņā iekopējis videofailu AVI formātā ar nosaukumu Midget_Porn_2013 un pieslēdzis zibatmiņu televizoram. Televizors šo failu pārsūtījis tālāk.

Blogeris arī norāda, ka televizora izvēlnē ir punkts "Informācijas vākšana par skatīšanos" (Collection of watching info), pēc noklusējuma šī darbība ir aktivizēta,kaut arī DoctorBeet viņu atslēdzis, informācijas nosūtīšana tik un tā turpinājusies.

Kompānija LG savu televizoru reklāmā norāda, ka viņu televizoros ir funkcija Smart Ad, kas vāc informāciju par skatītāja iecienītākajām programmām un raidījumiem. Šī informācija tiekot vākta, lai piemeklētu atbilstošu reklāmu.

DoctorBeet par savu atklājumu informējis britu LG kompānijas uzņēmumu, kurā viņam atbildējuši, ka viņa jautājums nosūtīts galvenajai kompānijai, bet pērkot televizoru viņš piekritis visiem līguma notiekumiem.


Написать комментарий