Jēkabpils pilsētas pašvaldība finansē atstarotāju iegādi skolēniem

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Jēkabpils pilsētas pašvaldība finansējusi kopumā 600 atstarotāju iegādi Jēkabpils izglītības iestādēm, kā arī pensionāru biedrībai un pašvaldības Sabiedriskās kārtības uzraudzības sektoram. 

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā šajā rudenī pieaugušo negadījumu skaitu, kas saistīti ar gājēju drošību, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis informēja, ka aizvadītajā gadā Jēkabpils iecirkņa apkalpojošā teritorijā nebija reģistrēts neviens gājēju nāves gadījums, bet šogad reģistrēti 429 gājēju pārkāpumi (tajā skaitā atstarotāju nelietošana), 194 velosipēdistu pārkāpumi, kā arī 4 gājēju nāves gadījumi ceļu satiksmes negadījumos. Policijas darbinieki jau vairākas nedēļas pastiprināti kontrolējot atstarotāju lietošanu. No šodienas, 15.novembra, reidos kopā ar policiju dosies arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedriskas kārtības uzraudzības sektora darbinieki, kas gājējiem dalīs atstarotājus.

Z.Januševskis atgādina, ka atstarotāji jālieto gan gājējiem, gan velosipēdistiem. Par atstarotāja nelietošanu var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 20 latiem.


Написать комментарий