Grozījumi Daugavpils pilsētas domes noteikumos par darba algām: uzmanība pievērsta atvaļinājuma pabalstiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.novembrī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti bez papildjautājumiem pieņēma gala lēmumu par grozījumiem noteikumos par Domes un pašvaldības iestāžu darbinieku darba algām, kuri paredz jaunu kārtību darba algas aprēķināšanai cilvēkiem, kuri strādā pastāvīgās komisijās un darba grupās.

Saskaņā ar iepriekšējo kārtību maksimālā summa, kuru varēja saņemt pastāvīgajās komisijās un darba grupās darbojošās amatpersonas, bija 119,60 lati mēnesī (1,30 lati stundā par maksimālām 92 stundām), savukārt tagad atalgojums tiks aprēķināts pēc formulas, kurā likme tiks piesaistīta vidējai mēnešalgai, piemērojot koeficientu 0,5. Ja iepriekš par darbu grupā amatpersonas mēnesī varēja saņemt 119,60 latus (un tas bija maksimums), tad tagad šī summa pieaugs līdz 237 latiem.

Ziņotāja – Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece – deputātu uzmanību pievērsa citiem grozījumiem, kuri paredz, ka tagad atvaļinājuma pabalstu pašvaldības un pašvaldības iestāžu amatpersonas (darbinieki) saņems tikai gadījumā, ja tam būs paredzēts finansējums, nevis obligātā kārtībā, kā tas bija iepriekš.

Deputāti vienbalsīgi apstiprināja piedāvātos grozījums.


Написать комментарий