Latvieši pasaulē jau sen nav tikai sēņu lasītāji, prezidents aizstāv aizbraucējus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Cilvēku aizbraukšana uz citām valstīm nav patriotisma trūkums, bet gan sevis meklēšana, jo latvieši pasaulē jau sen nav tikai sēņu lasītāji, piektdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents sacīja, ka dzimtenes mīlestība ir labs darbs, kura augļus var baudīt arī pārējie. Tiekoties ar uzņēmumiem, kuri ir pasaulē lielie spēlētāji, prezidents ir sapratis, ka viņi, lai noturētu savas pozīcijas, ir spiesti uzaicināt darbiniekus no visas pasaules. Pasaule ir atvērta un tas nav nekāds brīnums, ka katrs meklē savu vietu, sacīja Bērziņš.

"Mums jau tas uzskats joprojām tāds, ka latvieši pasaulē ir sēņu lasītāji, tas vairs nav galīgi tā," sacīja prezidents. Tagad, kad pasaule ir tik atvēra, cilvēks savu valsti var atbalstīt no jebkuras vietas.

Intervijā prezidents pastāstīja, ka Kanādā, viesojoties uzņēmumā "Bombardier", uzzinājis par robotiem, kuri tur piedalās lidmašīnu ražošanā. Vēlāk viņš saticis latvieti, kurš šos robotus projektē. Bērziņš uzsvēra, ka mums ir jālepojas ar tādiem latviešiem, jo viņš šīs zināšanas varēs nodot tālāk.


Написать комментарий