Pēc D. Rodionova priekšlikuma “Gada balvas” saņēmēju skaits papildinājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes deputāti 14. novembrī apstiprināja galīgās kandidatūras „Gada balvas”, balvas „Par mūža ieguldījumu” un citu Daugavpils pašvaldības goda rakstu un zīmju saņemšanai.

Lēmums tika izskatīts Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē pirms nedēļas, un tad jautājumi par kandidatūrām neradās. Galīgās apstiprināšanas laikā vicemērs Dmitrijs Rodionovs piedāvāja pasniegt „Gada balvu” arī Daugavpils lokomotīvju rūpnīcas arodbiedrības priekšsēdētājam Valentīnam Gradkovskim.

D. Rodionovs atzīmēja, ka V. Gradkovski balvas nominācijā „Sabiedriskā darbība” saņemšanai izvirzīja vairākas organizācijas – dzelzceļnieku arodbiedrība, Daugavpils arodbiedrību centrs, LRR un pensionāru biedrība „Krona”, bet nez kādēļ viņa kandidatūra netika atbalstīta. Mērs Jānis Lāčplēsis bija solidarizējās ar kolēģi tādēļ, ka V. Gardkovskis ir pelnījis balvu, jo ir aktīvs sabiedriskais darbinieks. Deputāti atbalstīja priekšlikumu un cilvēku saraksts, kuri saņems pašvaldības balvas neatkarības dienas priekšvakarā papildinājās.

Atgādināsim, ka nominācijā „Izglītība” šogad saņems Daugavpils krievu vidusskolas–liceja fizikas skolotāja Tatjana Maslova, nominācijā „Tautsaimniecība” – uzņēmums „Dauer Holding” valdes locekļu Sergeja Kumeiska un Alekseja Zakrževska personā, nominācijā „Sabiedriskā darbība” – sabiedriskās organizācijas „Dauer” valdes loceklis, uzņēmuma „Dauer” muzeja vadītāja vietnieks, NVO „Varavīksne” padomes loceklis Vladimirs Dribincevs un saskaņā ar deputātu lēmumu V. Gradkovskis, nominācijā „Kultūra” – projekta „Sudraba zvani” autors, koru „Daugava” un „Forte” mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs.

Nominācijās „Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe” (bija 5 kandidāti), kā arī nominācijā „Sports” (7 pieteikumi) nolemts „Gada balvas” nepasniegt, jo pēc padomes domām kandidātu sasniegumi atskaites gadā nebija pietiekami nozīmīgi vai arī kandidāti jau ir saņēmuši/saņems citus apbalvojumus par savu darbību.

14. novembra sēdes gaitā deputāti apstiprināja kora „Promeņ” diriģentes un mākslinieciskās vadītājas Ģertrūdes Kevišas un Daugavpils reģionālās slimnīcas otolaringologa Leonīda Krumpļevska kandidatūras augstākas balvas „Par mūža ieguldījumu” saņemšanai.

Goda raksti tiks pasniegti vēl vairāk nekā 10 cilvēkiem, kuri tika izvirzīti „Gada balvas” saņemšanai.


Написать комментарий