Dopings ir salīdzināms ar terorismu, uzskata SOK jaunais prezidents

foto: mir-la.com
foto: mir-la.com

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) jaunais prezidents Tomass Bahs uzskata, ka cīņā pret dopinga lietošanu sportā ir jāievieš jaunas, daudz efektīvākas metodes, un "sporta sērgu" salīdzināja ar terorismu.

Trešdien Johannesburgā sākās starptautiskā konference cīņai pret dopingu sportā. Konferences noslēgumā piektdien plānots pieņemt jaunu Pasaules antidopinga kodeksu.

"Mums testi ir jāveic daudz specifiskāk un jāveic dziļāka zinātniskā pētniecība. Uzmanība jāvērš uz antidopinga pētniecisko darbu. Šajā jomā vienmēr ir jābūt atklātiem, domājot par jauninājumiem," savā runā teica Bahs. "Vai nav pienācis laiks pārdomāt, ka, piemēram, asins un urīna pārbaudes ir tās efektīvākās? Varbūt ir citas pārbaudes, kas ir daudz drošākas, ilgtspējīgākas un efektīvākas, un nav tik uzbāzīgas?"

Bahs uzsvēra, ka cīņā pret dopingu nevajag apstāties, pat ja izmaksas tikai pieaugs. "Nedrīkst teikt, ka viena pozitīva dopinga prove izmaksā simtiem tūkstošus dolāru. Tas būtu tas pats, ja teiktu, ka cīņa pret teroristu uzbrukumu lidostai izmaksā daudzus miljonus, jo cīņa pret dopingu ir tas pats, kas drošības pasākumi. Runa ir par profilaksi un preventīviem pasākumiem."

Pirms 2014.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm, kas risināsies Sočos, plānots enerģiski un aktīvi veikt dopinga pārbaudes, kurām atvēlēti vairāki miljoni ASV dolāru. Savukārt pašās Ziemas olimpiskajās spēlēs cīņai pret dopingu būs atvēlēti vēl vairāki miljoni ASV dolāru.


Написать комментарий