Lielbritānijas iedzīvotāja atzinās, ka nodzīvot līdz 100 gadiem viņai palīdzēja cigaretes un viskijs

foto: dailymail.co.uk
foto: dailymail.co.uk

Lielbritānijas iedzīvotāja Doroteja Hova sasniedza 100 gadu vecumu, neskatoties uz to, ka savas dzīves laikā izsmēķēja pusmiljonu cigarešu un katru dienu lietoja alkoholu.

Sieviete, kura jaunībā strādāja par sekretāri, pirmo reizi sāka smēķēt 16 gadu vecumā, un no tā laika katru dienu izpīpēja 15 stiprās Superking cigaretes. Pēdējo 84 gadu laikā viņa izpīpēja teju 460.000 cigaretes un iztērēja apmēram 300 tūkst. dolāru, pārrēķinot uz mūsdienu naudu.

Bet, neskatoties uz acīmredzamo risku veselībai, Doroteja ir pārliecināta, ka viņas ilgā mūža noslēpums ir smēķēšanā un regulārā viskija lietošanā.

„Par savu veselību esmu pateicīga cigaretēm un viskijam. Es dzeru nedaudz un mans ārsts teuca, ka bez maniem kaitīgajiem ieradumiem manis jau sen nebūtu dzīvo vidū. Es vēl arvien esmu dzīva un varu pacelt elkoņus. Tas ir labi! Man bija ilga dzīve un Dievs pret mani izturas ļoti labi. Man ir ļoti paveicies”, – teica Doroteja, baudot savu iecienīto viskija marku.

Doroteja, kurai nav bērnu, dzīvo savā mājā Saltdīnā, Rietumsaseksā. Viņas vīrs Pīters nomira 1993. gadā. Viņš 23 gadus slimoja ar vēzi. Nāves brīdī vīrietim bija tikai 60 gadi. No tā laika Doroteja dzīvo viena.

„Es pastāvīgi sev saku, ka taisos atmest smēķēšanu. Tas sākās pēc tam, kad cigaretes sāka sadārdzināties, bet katru reizi es nolemju, ka pagaidām par agru, ka vēl nav atnācis laiks”, – teica Doroteja intervijā Mail Online.

„Kad es sāku smēķēt, man bija 16 gadi, un cigaretes bija ļoti lētas. Es nevaru noticēt, ka tagad tās ir tik dārgas”, – piebilda Doroteja.

Pēc jubilāres vārdiem mūsdienu viskijam nav tik laba garša, kā tam, kuru viņa dzēra pirms 80 gadiem. Sirmgalve uzsver, neskatoties uz to, ka viņas kustības vairs nav tik ātras kā agrāk, viņas prāts joprojām ir ass.

Lai nosvinētu šo brīnišķīgo datumu, draugi aizveda Doroteju uz vietējo pabu, kurā iedzēra vairākas glāzītes viņas iecienītā viskija, pirms atgriešanās mājās, kur sievieti gaidīja karalienes apsveikuma kartiņa.

„Viņu mīl un ciena. Viņai ir daudz draugu. Viņa ir brīnišķīga, un viņai ir lielisks raksturs. Nodzīvot līdz 100 gadiem ir īsts sievietes sasniegums”, – teica viņas draudzene Lina Sass.


Написать комментарий