Oficiālās statistikas dati: daugavpilieši ar gripu pagaidām neslimo

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajā nedēļā Daugavpilī gripas gadījumi netika reģistrēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

SPKC tradicionālais monitorings sākas katru gadu oktobra beigās un turpinās līdz pavasarim. Saskaņā ar statistikas datiem, 5 monitoringa nedēļās gripas gadījumi Latvijā netika reģistrēti.

SPKC dati liecina, ka vēršanās ambulatorajās iestādēs citu AAEI gadījumos aizvadītajā nedēļā ir palielinājusies par 10,8% un bija vidēji 867 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Ambulatoro apmeklējumu skaits AAEI gadījumos samazinājies četrās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām, un sešās (tostarp Daugavpilī) tas ir palielinājies.

Visaugstākā saslimstība tika reģistrēta Gulbenē (1 203 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju), bet zemākā saslimstība bijusi Jēkabpilī (296 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju). Visstraujāk saslimstība pieaugusi Valmierā – par 40,6%.

Vispārējās izglītības iestādes aizvadītajā nedēļā Daugavpilī apmeklēja vidēji 94,7% skolēnu. Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējuši vidēji 77,5% reģistrēto bērnu.

Jāatzīmē, ka pērn pirmie gripas gadījumi Latvijā bija reģistrēti decembra vidū.


Написать комментарий