Daugavpilī par 1,8 miljoniem latu rekonstruēs apgaismojumu divos mikrorajonos: darbus nāksies veikt ziemā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.novembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pulcējās ārkārtas sēdē, lai pieņemtu lēmumu, kas ļaus Komunālās saimniecības pārvaldei piedalīties projektu konkursā un, iespējams, saņemt ES finansējumu apgaismojuma rekonstrukcijai.

Pirmā projekta ietvaros tiek plānots rekonstruēt apgaismojumu Judovkas mikrorajonā, projekta izmaksas – 312 387 lati, no kuriem 31% jeb 95 252 lati ir pašvaldības līdzfinansējums (projekta attiecināmās izmaksas), savukārt 5 120 latus Dome segs kā neattiecināmās izmaksas. Projekta mērķis ir samazināt esošo elektroenerģijas patēriņu. Projekts paredz tehniskās dokumentācijas izstrādi, 256 gaismekļu uzstādīšanu un apgaismojuma līnijas ierīkošanu.

Otrā projekta ietvaros plāno rekonstruēt apgaismojumu Grīvas mikrorajonā. Projekta izmaksas – 1 462 604 lati, no kuriem 31% jeb 447 678 lati ir pašvaldības līdzfinansējums (attiecināmās izmaksas), 18 480 latus sastāda neattiecināmās izmaksas, kuras arī segs pašvaldība. Projekta ietvaros plāno izstrādāt tehnisko projektu, iegādāties un uzstādīt 924 gaismekļus, ierīkot apgaismojuma līniju.

Zīmīgi, ka abu projektu īstenošanas laiks – līdz nākamā gada 31.martam. Deputātiem paskaidroja, ka projektu ietvaros notiks arī augsnes sildīšana, lai darbi tiktu veikti norādītajā laikā.  

Apspriežot lēmumu par dalību projektu konkursā, deputātiem radās jautājumi, kāpēc lēmums jāpieņem ārkārtas sēdē, vai ir reāli pabeigt darbus noteiktajā termiņā, kādā laika posmā atmaksāsies ieguldītie līdzekļi. Sakarā ar šiem jautājumiem deputātiem paskaidroja, ka pieteikums dalībai konkursā tika izstrādāts steidzami (ārkārtas sēdes datums bija pieteikuma iesniegšanas pēdējā diena), gadījumā, ja projekts tikts atbalstīts, pašvaldība darīs visu iespējamo, lai iekļautos termiņos.

Tāpat deputātiem paskaidroja, ka pēc projektu realizācijas teritorijās, kurās tiks veikti darbi, varēs ietaupīt aptuveni 50% no pašreizējām izmaksām. Tomēr tāmes, kuras apliecinātu projektu izdevīgumu, deputātiem pagaidām netika uzrādītas. Deputāti nolēma, ka radušās šaubas par nepieciešamību projektus realizēt īsā laikā un ieguldīt tajos lielus līdzekļus viņi apspriedīs, ja tiks piešķirts ES finansējums.


Написать комментарий