Supertaifūns “Haijans” Filipīnās dzēsis vismaz 100 dzīvību; Vjetnamā sāk evakuāciju

foto: AFP
foto: AFP

Supertaifūns “Haijans” Filipīnu piekrastes pilsētā Taklobanā dzēsis vismaz 100 dzīvības un nodarījis nopietnus postījumus, vēsta CNN.

Taifūns pakāpeniski gan savu spēku zaudējis, taču ar ātrumu 35 kilometri stundā tas virzās Vjetnamas virzienā, kuras varasiestādes no piekrastes rajoniem sākušas evakuēt 100 000 iedzīvotāju, vēsta ārvalstu mediji.

"Haijans", kas ir viens no spēcīgākajiem taifūniem, kas brāzies pāri pasaulei, nopietni postījis Talkobanu - tās lidostas priekšnieks Filipīnu galvaspilsētas Manilas atbildīgajiem dienestiem ziņojis, ka pilsētā uz ielām ir vismaz 100 cilvēku mirstīgās atliekas un vēl vismaz 100 ir ievainoti.

Tiek vēstīts, ka cilvēki pulcējas ap lidostu, cerībā, ka viņiem tiks piegādāts ūdens, pārtika un medikamenti. Tiek lēsts, ka taifūna nodarīto postījumu apzināšanai var būt nepieciešamas vairākas dienas.

"Haijans" Filipīnas sasniedza piektdien - tā ātrums brāzmās sasniedza 105 metrus sekundē.

Sestdienas rītā taifūns virzās uz Vjetnamas pusi, sākta iedzīvotāju evakuācija un jau slēgtas vairākas skolas.

Pēc meteorologu prognozēm, "Haijans" valsts piekrasti sasniegs svētdien.

Jau vēstīts, ka Filipīnās baisās stihijas dēļ tika slēgtas skolas un apturēta teju visa transporta satiksme. Miljoniem cilvēku vētras dēļ meklēja patvērumu.

Vētras zonā atrodas arī 2,5 miljonu apdzīvotā Sebu pilsēta, tikmēr galvaspilsētu Manilu vētra ietekmēs mazāk, paredz meteorologi.



Написать комментарий