Cik budžetam izmaksā ārzemju pieredze: Daugavpils deputātu komandējumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv saņēma atbildi uz pieprasījumu par to, kas no pašreizējiem Daugavpils domes deputātiem un kādos komandējumos bija savu pirmo trīs mēnešu darba domē laikā, un cik šie braucieni izmaksāja pilsētas budžetam.

Piedāvājam mūsu lasītājiem pārliecināties par to, ka jaunajiem deputātiem ir vēl vairāk darīšanu aiz mūsu valsts robežām nekā iepriekšējiem, tātad tas nozīmē, ka komandējumu laikā gūtā pieredze ļaus attīstīt mūsu pilsētu vēl labāk.

Tātad, saskaņā ar saņemto no domes atbildi pirmajā oficiālajā komandējumā devās Dmitrijs Rodionovs un Vladislavs Bojaruns, kuri, kā jāsaka, kļuva par priekšgājējiem. Zīmīgi, ka komandējumu vēsturē šis 4 dienu komandējums uz Pleskavu finanšu ziņā bija pietiekami pieticīgs un pilsētas budžetam izmaksāja 12 latus. Ar deputātiem komandējumā devās arī Attīstības departamenta vadītāja Dauna Kriviņa (12 lati).

Nepagāja nedēļa kā domes deputātiem bija nepieciešams vēl viens komandējums. 26. un 27. jūlijā deputāts V. Bojaruns, tagad jau kompānijā ar vicemēru Pēteri Dzalbi, devās uz Baltkrievijas pilsētu Glubokoje. Turklāt P. Dzalbes komandējums izmaksāja Ls 101,77, bet B. Boraruna – tikai Ls 12. Kopā ar deputātiem komandējumā devās arī Attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins (Ls 12).

No 22. augusta līdz 26. augustam braucienā atkal devās D. Rodionovs, šoreiz uz Harkovu (Ukraina). Vicemēra lietišķā vizīte pilsētas budžetam izmaksāja Ls 402,32. Kopā ar vicemēru komandējumā bija arī Stratēģiskās plānošanas un starptautisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Tolmačeva (Ls 402,32).

30. augustā pienāca arī vicemēra Jāņa Dukšinska kārta, kuru kopā ar deputātu Alekseju Nikolajevu uz 5 dienām nosūtīja komandējumā uz Batumi (Gruzija). Tautas kalpu komandējums izmaksāja pilsētai Ls 1 062,40. Vēl Ls 531,40 no pilsētas budžeta tika izdalīti, lai komandējumā dotos arī Bāriņtiesas vadītāja Inga Cauņa.

Nepaspēja J. Dukšinskis atgriezties no Gruzijas, kā vēl viens vicemērs D. Rodionovs aizbrauca dibināt darījumu sakarus ar poļiem – uz Krinicas pilsētu. 4 dienu vizīte izmaksāja pilsētai 80 latus.

Kolīdz ceļotājiem pievienojās pats mērs Jānis Lāčplēsis, izrādījās, ka komandējums var vispār neko nemaksāt pilsētai. Tādējādi 6. un 7. septembrī bez zaudējumiem pilsētas budžetam J. Lāčplēsis un A. Gžibovskis apmeklēja Lietuvas pilsētu Paņevežu. Tur atradās arī Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs.

Ls 100,82 pilsētas budžetam izmaksāja Pētera Dzalbes komandējums uz Lidu, kur viņš bez deputātu korpusa līdzbraucējiem atradās 14. un 15. septembrī. No domes darbiniekiem komandējumā devās Vispārējās nodaļas vadītāja Ilga Lauska (12 lati).

No 18. septembra līdz 23. septembrim par no pilsētas budžeta izdalītajiem 214 latiem J. Dukšinskis (bez citiem deputātiem) apmeklēja Narofominsku (Krievija). Kopā ar vicemēru komandējumā devās O. Tolmačeva (Ls 211,47).

No 3. sepyembra līdz 7. septembrim Maskavu apmeklēja J. Lāčplēsis, D. Rodionovs un J. Zaicevs. D. Rodiona brauciens pilsētas budžetam izmaksāja Ls 205,14, vēl divu cilvēku brauciens (acīmredzot J. Lāčplēša un J. Zaiceva) – pa Ls 155,03. delegācijā bija pieteikta arī Natālija Petrova, kura pati paziņoja portālam Gorod.lv, ka tomēr braucienā nedevās.

No 3. oktobra līdz 10. oktobrim uz Lidzbarkas–Varminskas pilsētu devās P. dzalbe, kas budžetam izmaksāja 80 latus.

Tādējādi pirmo trīs mēnešu darba laikā Daugavpils domes deputāti bija 10 ārzemju komandējumos, un tas pilsētas budžetam izmaksāja Ls 2 581,49. Turklāt atzīmēsim, ka šajā summā acīmredzot neietilpst dienas nauda.

Salīdzinājumam minēsim datus par iepriekšējā sastāva domes deputātu komandējumiem pēdējo viņu darba mēnešu laikā – periodā no janvāra līdz 1. jūnijam, t.i., par 5 mēnešiem. Šajā laikā pagājušā sasaukuma deputāti bija 4 komandējumos. Ramlu (Izraēlā) apmeklēja Vitālijs Azarevičs un Viktors Butāns (2 x LS 361,71), Līvija Jankovska un Vladimirs Nadeždins bija Novopolockā (2 x 20 Ls), L. Jankovska – Visaginas (20 Ls), L. Jankovska un V. Nadeždins – Vitebska (Ls 67,90 un 77,14). Tādējādi iepriekšējā sasaukuma tautas kalpi 5 mēnešu laikā no pilsētas budžeta komandējumiem iztērēja Ls 928,46.

Kā jāsaka, vai jūtat atšķirību: 10 jaunā domes deputātu sastāva komandējumi 3 mēnešu laikā par summu Ls 2 581,49 un 4 iepriekšējā sastāva deputātu komandējumi 5 mēnešu laikā par summu Ls 928,46.

Šie dati liecina par to, ka vicemēru vidū visaktīvāk starptautiskās attiecības uztur Dmitrijs Rodionovs, viņam seko Pēteris Dzalbe, bet pēc tam jau Jānis Dukšinskis. No vienkāršajiem deputātiem par pašu mobilāko izrādījās Vladislavs Bojarūns.


Написать комментарий