DU studentu darbu izstāde «Hīšeri» Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: javot.net
foto: javot.net

Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) sen nav tikai literatūras lasīšanas vieta, tā nodrošina lasītājus ar dažāda veida informāciju un populārākajiem publicētiem un elektroniskiem izdevumiem.

Bibliotēkā tiek rīkotas izstādes un meistarklases. Otrdien, 5.novembrī, plkst.15:00 LCB tiks atklāta kārtējā ekspozīcija, kas šoreiz tiks veltīta mūsdienu IT tehnoloģijām, - LCB abonementā notiks Daugavpils Universitātes (DU) studentu darbu izstādes „Hīšeri” atklāšana.

DU pasniedzēja un izstādes rīkošanas idejas autore Nellija Bogdanova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka izstāde ir tapusi DU studiju programmas „Datordizains” studiju kursa „Vektorgrafika” ietvaros.

Pēc pasniedzējas vārdiem, izstādes nosaukums ir divu izcilu personu uzvārdu apvienojums Hīšs un Ešers. Moriss Kornēlijs Ešers ir holandiešu mākslinieks – grafiķis, kas meistarīgi zīmēja matemātiku – simetriju, fraktāli un telpiskumu. M.K.Ešera raksti vai mozaīkas iedvesmoja Nelliju Bogdanovu uzzīmēt jaunus un radošus rakstus datorgrafikā. Šīm mērķim tika izmantota vācu matemātiķa Henriha Hīša teorija.

Izstādē būs apskatāmi 40 darbi, kuri tapa pēdējo 3-4 gadu laikā un izveidoti vektorgrafikas programmā Corel Draw. Jāatzīmē, ka katra ornamenta veidošana prasa laiku, radošo pieeju un pacietību. Sākumā studenti ornamentus zīmē un modelē, pēc tam izdrukā. Viņu darba rezultāti LCB abonementā būs apskatāmi līdz 28.novembrim.


Написать комментарий