Poļu saksofonists un Daugavpils pianists aicina uz koncertu «No klasikas līdz džezam»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nākamnedēļ, 7.novemvrī, plkst.18:00, Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotāji tiek aicināti uz saksofonista no Polijas Rišarda Žolendzievski un Daugavpils pianista Gļeba Beļajeva koncertu „No klasikas līdz džezam”, portālam Gorod.lv paziņoja Naujenes Mūzikas un mākslas skolas (NMMS) direktors Spodris Kačāns.

S.Kačāns atgādināja, ka tā nav pirmā slavenā mūziķa vizīte Latvijā un Daugavpilī – šā gada pavasarī Rišards Žolendzievski NMMS pasniedza meistarklasi saksofona spēlē un nolasīja lekciju „Adolf Sax un saksofons”.

Šoreiz interesenti koncerta „No klasikas līdz džezam” laikā izbaudīs ļoti dažādu mūziku – spāņu, franču, poļu, japāņu un pat tālā Āfrikas kontinenta mūziku.

Jāatzīmē, ka viesis no Polijas ir Bernes Mākslas Universitātes saksofona klases absolvents. Viņš mācījās un izzināja saksofona spēles noslēpumus pie pasaules līmeņa saksofonistiem: Christian Roellinger, Iwan Roth, Markuss Weiss, John-Edward Kelly. Pēc vairāk nekā 20 gadu didaktiskās un artistiskās darbības Šveicē, viņš atgriezās Polijā, kur šobrīd pasniedz studentiem klasiskā saksofona spēli un kamermūziku Karola Lipinska Mūzikas Akadēmijā Vroclavā.

Jāpiebilst, ka visi interesenti tiek laipni gaidīti 7.novembrī plkst.18:00 Daugavpils novada Kultūras centrā.


Написать комментарий