Obamas reitings samazinājās līdz rekordzemam līmenim

foto: rus.azattyq.org
foto: rus.azattyq.org

ASV prezidenta Baraka Obamas reitings ir sasniedzis rekordzemu līmeni visā viņa valdīšanas laikā. 

Tikai 42% amerikāņu patlaban atbalsta viņa pieņemtos lēmumus.

Pirmo reizi respondentu skaits, kuri novērtēja Obamu negatīvā plāksnē, pārsniedza to skaitu, kuri izturas pret viņu pozitīvi. Turklāt pirmo reizi 40 gados tikai 30% pētījuma dalībnieku paziņoja, ka jūt optimismu pret ASV politisko sistēmu.

51% respondentu paziņoja, ka uzskata Obamas darbu par neapmierinošu. Oktobra sākumā tagadējā Baltā nama vadītāja darbību par veiksmīgu nosauca 47%, bet 2012. gadā – 52%, ziņo ИТАР-ТАСС.  

Ļoti zema ir arī Demokrātiskās partijas popularitāte, kuru pārstāv Baraks Obama, kā arī viņu konkurentu Republikāņu partijas reitings. Tikai 22% respondentu atzīmēja, ka izturas pret Republikāņu partiju pozitīvi. Demokrātu partijas atbalsts sastādīja 37%.

Eksperti atzīmē, ka tik vāji rādītāji ir saistīti ar amerikāņu neapmierinātību par budžeta finanšu krīzi, kura aptvēra valsti oktobra sākumā un turpinājās vairāk nekā divas nedēļas. Par vienu no tās galvenajiem iemesliem kļuva asa opozīcija starp likumdošanas varu un izpildvaras atzariem. Kompromisa vienošanās, kura ļāva novērst ASV maksātnespēju, tika sasniegta pēdējā brīdī.

Obamam punktus nepievieno arī pēdējie „noklausīšanās” skandāli. Baltā nama paziņojumi par to, ka ASV prezidents nezina par Nacionālās drošības aģentūras citu valstu līderu izsekošanu, radīja specdienestu darbinieku sašutumu. Tas notika pēc tam, kad ASV prezidents deva rīkojumu sākt NDA ārzemju darbības pārbaudi. Līdz ar to Obama atteicās precizēt, vai viņš zināja par to, ka NDA darbinieki noklausījās Vācijas kancleres Angelas Merkeles telefona sarunas, norādot, ka šī informācija ir slepena.   


Написать комментарий