Skolu direktori: Neesam pret Helovīnu, taču skolēni šos svētkus nesvinēs

foto: fotoavtor.ru
foto: fotoavtor.ru

Mūsu sabiedrībā pastāv ļoti dažādi viedokļi par Helovīnu, kas tiek svinēta Visu Svēto dienas priekšvakarā, naktī no 31.oktobra uz 1.novembri. 

Daudzi ar entuziasmu pārņēma šo tradīciju un ik gadu jautri svin Helovīnu, bet daudzi nesaprot un nepieņem šos svētkus. Arī mūsu kaimiņvalstu attieksme pret Helovīnu ir ļoti dažāda, piemēram, Krievijas plašsaziņas līdzekļos raksta, ka vairākos valsts reģionos jāaizliedz šo svētku svinēšana skolās, jo svētki „neatbilst Krievijas tautas kultūras pamatvērtībām”.

Lai noskaidrotu, kāda ir mūsu pilsētas un novada izglītības iestāžu vadītāju attieksme pret šiem svētkiem, portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils 3.vidusskolas direktora Vitālija Azareviča, 9.vidusskolas direktora Artura Fedotova un Biķernieku pamatskolas direktora Alekseja Mackeviča. Jāatzīmē, ka skolu direktori pauda visai dažādus viedokļus.

Daugavpils 3.vidusskolas skolēni par Helovīnu tiek informēti angļu valodas stundu ietvaros, jo šie svētki ir raksturīgi tieši šai kultūrai, atzīmēja V.Azarevičs.

„Manuprāt, jebkura papildinformācija par citu valstu tradīcijām un kultūru ir apsveicama, tomēr nekādi īpaši pasākumi šajā dienā netiks rīkoti”, pastāstīja V.Azarevičs.

Daugavpils 9.vidusskolas direktors Arturs Fedotovs paziņoja, ka parasti šiem svētkiem veltītos pasākumus rīko vai nerīko skolas parlaments: „Neskatoties uz to, ka šogad Helovīna ir iekritusi skolēnu brīvdienu laikā, šo svētku tipiskās dekorācijas mūsu skolā parādījās aizvadītajā nedēļā, tomēr nekādi šiem svētkiem veltītie pasākumi mūsu skolā nenotiks”.

Savukārt Aleksejs Mackevičs pastāstīja, ka Helovīna Biķernieku pamatskolā netiks svinēta, un šis lēmums tika pieņemts kopā ar pedagoģisko kolektīvu un vecāku skolēniem.

„Protams, pateicoties angļu valodas stundām skolēniem ir zināms par Helovīnu, bet šie svētki mums nav raksturīgi, mēs labāk svinēsim mums tuvākus svētkus, piemēram, Ziemsvētku laiku”, paziņoja A.Mackevičs.


Написать комментарий