ASV Grigoriju Lepsu pieskaitīja pie mafijas

foto: people.passion.ru
foto: people.passion.ru

ASV ieviesa sankcijas attiecībā pret četriem cilvēkiem un sešām juridiskajām personām, kuras tur aizdomās par piederību pie Eirāzijas noziedzīgās grupas, kuru Amerikas varas iestādes sauc par „Brāļu apli” (Brothers' Circle, pēc analoģijas ar vārdiem „puiši” un „kopatbildība”).

Pie „postpadomju mafijas” biedriem Amerikas varas iestādes pieskaitīja arī pazīstamo Krievijas estrādes dziedātāju Grigoriju Lepsu. Finanšu resora vietnē ir ievietota informācija par Grigorija Lepsveridze dzimšanas datumu un vietu, kura pilnībā sakrīt ar reālajiem datiem. Ziņojumā ir teikts, ka viņš ir pazīstams arī ar vārdiem Griša un Grigorijs Lepss. Käa dziedātāja atrašanās vieta ir norādīta Taizeme, – ziņo top.rbc.ru.

Noziedzīgajā grupējumā G. Lepss pildīja kurjera funkcijas, domā ASV finanšu resorā. Turklāt sarakstā atrodas vēl 5 cilvēki: Artūrs Badajans, Vadims Ļaļins, Sergejs Moskaļenko, Jakovs Ribaļskis un Igors Šlikovs.

Saskaņā ar izplatīto ziņojumu V. Ļaļins un I. Šlikovs ir Krievijas pilsoņi, S. Noskaļenko ir dzimis Uzbekistānā, bet J. Ribaļskim ir Izraēlas pilsonība.

Ieviestās sankcijas aizliedz amerikāņiem veikt finanšu vai komercoperācijas ar norādītajām personām un iesaldē viņu aktīvus ASV.

ASV prezidents Baraks Obama pirms diviem gadiem „Brāļu apli” pieskaitīja pie organizētā Transatlantiskā noziedzīgā grupējuma. Saskaņā ar Amerikas Finanšu ministrijas datiem krievu mafija „kontrolē vairāku noziedzīgo tīklu darbību, atrisina strīdus to starpā un vada savu biedru darbību globālā mērogā”.

Atgādināsim, ka ilggadējas problēmas ar Amerikas justīciju ir Krievijas estrādes dziedātājam Josifam Kobzonam. 1995. gadā Amerikas ārpolitikas resors anulēja dziedātāja daudzkārtējo vīzu aizdomu, ka viņam ir sakari ar mafiju, dēļ.

G. Lepss ir nopelniem bagātais Krievijas aktieris, daudzu Krievijas prēmiju laureāts mūzikas mākslas jomā. 2012. gadā prezidenta pirmsvēlēšanu kampaņas laikā kļuva par Vladimira Putina uzticības personu un filmējās daudzos video sižetos viņa atbalstam.


Написать комментарий