Iekšējā audita dienests pārbauda SIA «Labiekārtošana-D”, bet neaizmirst par pārbaudītām iestādēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Oktobra vidū Daugavpils pilsētas domes Iekšējā audita dienesta darbinieki uzsāka pašvaldības SIA „Labiekārtošana-D” pārbaudi, portālam Gorod.lv paziņoja Iekšējā audita dienesta vadītāja pienākumus pildošais Vladimirs Pjankovskis.

Pārbaude kā parasti notiks mēneša laikā un tās ietvaros vērtēs uzņēmuma darbību pēdējos divos gados. Tiek plānots pārbaudīt arī Daugavpils autobusu parku un Tramvaju uzņēmumu. V.Pjankovskis atzīmēja, ka minētos uzņēmumus pārbauda ik ceturksni, jo tie saņem pašvaldības dotācijas. Tāpat viņš vēlas ierosināt pārbaudīt vēl dažas iestādes, bet tas vēl nav saskaņots ar vadību.

Vladimirs Pjankovskis pastāstīja, ka Iekšējā audita dienestam pabeidzot pārbaudi, dokumenti un atskaite tiek iesniegti kuratoram un deputātiem, taču ar to viss nebeidzas, pēc tam notiek komisiju sēdes, tiek apspriesti rezultāti, uzklausīti viedokļi par trūkumu novēršanu. Pamatojoties uz pārbaudes rezultātiem, tiek izstrādāts turpmākās rīcības plāns, lai varētu pārbaudīt, kā tika novērsti trūkumi. Tomēr, pēc V.Pjankovska vārdiem, Dienests var tikai norādīt uz trūkumiem, bet lēmumu pieņemšana par, piemēram, nepieciešamību izvērtēt, vai kādas struktūras vadītājs atbilst ieņemamajam amatam, pieņem pilsētas vadība.

Runājot par iepriekš veikto Sporta pārvaldes pārbaudi, Iekšējā audita dienesta vadītāja pienākumus pildošais atzīmēja, ka pārbaudes rezultāti tika apspriesti ar kuratoru, juristiem un pārbaudāmās iestādes vadītāju.

Atbildot uz jautājumu, vai Dienests var koriģēt atskaiti un pastāv iespēja, ka pārbaudes veicēji kļūdās, V.Pjankovskis atzīmēja, ka vadībai iesniegto atskaiti koriģēt nevar, to var tikai apspriest. Savukārt kļūdas cilvēku darbā teorētiski ir iespējamas, bet Sporta pārvaldes pārbaudē, pēc V.Pjankovska domām, tās netika pieļautas.


Написать комментарий