Martins Gauss turpinās vadīt airBaltic

foto: biztravel.fvw.de
foto: biztravel.fvw.de

Latvijas nacionālās aviosabiedrības airBaltic padome un izpilddirektors Martins Gauss ir abpusēji vienojušies, ka M. Gauss turpinās pildīt izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatu pienākumus līdz 2015.gada 31.decembrim, informē uzņēmuma pārstāvji.

M. Gauss kā izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs airBaltic pievienojās 2011.gada 1.novembrī. airBaltic valde sastāv no trīs valdes locekļiem. M. Gauss ir valdes priekšsēdētājs, savukārt pārējie divi valdes locekļi ir Operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis un finanšu direktors Vitolds Jakovļevs.

M. Gauss uzsver, ka ar airBaltic restrukturizācijas programmu kompānija ir pierādījusi, ka pat sarežģītā laikā aviokompānija var strādāt ar peļņu.

Savukārt airBaltic padomes priekšsēdētājs Andris Liepiņš norāda, ka M. Gausa vadībā airBaltic ir īstenojusi stingru biznesa restrukturizācijas programmu, uzlabojot aviokompānijas tīrās peļņas rādītājus.

Db.lv jau rakstīja, ka, lai arī Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šā gada pirmajos deviņos mēnešos pārvadājusi par 5% mazāk pasažieru nekā tādā pašā laika posmā pērn, aviokompānija uzrādījusi peļņu 520 tūkstošu latu apmērā, liecina uzņēmuma finanšu pārskats.

Lai nodrošinātu aviokompānijas peļņu, tai bija no «daudz kā jāatsakās», atzina airBaltic vadītājs Martins Gauss. «Mums bija jāpārtrauc darbība atsevišķos maršrutos. Samazinājām arī airBaltic floti no 34 uz 25 lidmašīnām,» viņš skaidro.

Šā gada vasarā – finanšu pārskata gada trešajā ceturksnī airBaltic izdevās nopelnīt 9,28 miljonus latu. Uzņēmuma RASK jeb ieņēmumi uz vienu sēdvietu kilometru šā gada trešajā ceturksnī bija 6,62 lati, bet pirmo deviņu mēnešu laikā – 5,38 lati. Savukārt ieņēmumi no viena pasažiera trešajā ceturksnī veidoja 82,70 latus, bet pirmo deviņu mēnešu laikā – 71,88 miljonus latu. 


Написать комментарий