M.Rotko mākslas centrs pārsteigs daugavpiliešus ar Dali sirreālismu, jūrnieku sapņiem un tekstilu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 16.novembrī, Marka Rotko mākslas centrā Daugavpils cietoksnī tiks atklātas vairākas jaunas ekspozīcijas. 

Iespējams, viena no gaidāmākajām izstādēm būs Salvadora Dali darbu izstāde „Sirreālā materializācija”.

Diemžēl daugavpilieši un pilsētas viesi nevarēs apskatīt pasaulslavenā spāņu izcelsmes gleznotāja izcilākos darbus, toties viņi varēs apskatīt Dali litogrāfiju un viņa veidotās medaļas. Ieejas biļete maksā 2 latus.

Paralēli izcilā sirreālista ekspozīcijai Marka Rotko mākslas centrā tiks atklātas vēl 4 izstādes. Sestdien, 16.novembrī, notiks Eduarda Pustovoitova izstādes „Sapņi. Turpinājums” atklāšana. Viņu sauc par Krāslavas Dali, kaut arī viņi ir dzimis Ukrainā. Jaunībā, aizrāvies ar jūras ceļojumu romantiku, viņš ieradās Rīgā, kur kļuva par jūrnieku. Viņš nejauši apmeklēja Modernās mākslas muzeju Amsterdamā un kļuva par pasaulslavenu, ģeniālu gleznotāju, kura pirmo gleznu „Atmiņas par Salvadoru Dali” iegādājās amerikāņu miljonārs.

E.Pustovoitovu mēdz dēvēt par jaunās mākslas filosofijas atklājēju, S.Dalī sekotāju un sirreālisma pārstāvi.

Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta arī rīdzinieka Jura Utāna izstāde „FLAI - ĻETALKA – FLY”. J.Utāns ir viens no spilgtākajiem un ekstravagantākajiem latviešu laikmetīgās glezniecības pārstāvjiem, kurš savā radošajā darbā pēta visiem nozīmīgas tēmas, uzsvaru liekot uz agresīvajiem sižetiem un biedējošiem tipāžiem.

Daugavpilietis Pjotrs Hudobčonoks piedāvās izstādi „Daugavpils 20.gs. sākumā”.

Savukārt piektā mākslas centrā paredzētā izstāde būs tekstila un šķiedru mākslas miniatūru izstāde „DZIESMA DAUGAVAI”, kas ir Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 95.gadadienai veltītais projekts, tekstilmākslas miniatūru izstāde, kurā piedalās vairāk nekā 30 latviešu mākslinieku.


Написать комментарий