Oktobrī noslēdzas Rietumu bankas labdarības projekts «Es arī gribu un varu!» Jaunsilavas pamatskolā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Projekta „Es arī gribu un varu!” ietvaros tika iegādāta drukāto materiālu palielināmā iekārta un interaktīvā tāfele, lai Jaunsilavas pamatskolas bērni ar redzes traucējumiem labāk varētu apgūt mācību materiālu, kā arī pilnveidot savas brīvā laika pavadīšanas iespējas, informē Līvānu novada portāls.

Savās pārdomās par projekta rezultātiem dalās Jaunsilavas pamatskolas 3.klases audzinātāja Maija Ancāne:

„Ar Rietumu bankas labdarības fonda, SIA Grand Credit atbalstu un Līvānu novada domes līdzfinansējumu esam veiksmīgi īstenojuši projektu „Interaktīvās tāfeles un drukāto materiālu palielināmās iekārtas iegāde Līvānu novada Jaunsilavas pamatskolā bērniem ar redzes traucējumiem”.

Projekta nozīmīgumu izprata gan mūsu skolas skolēni un pirmsskolas grupu audzēkņi, gan viņu vecāki, radinieki un draugi, gan sabiedrība kopumā – pavisam 752 interneta balsotāji.

Un no septembra beigām, kad 3.klasē, kur pēc speciālās programmas ar redzes traucējumiem mācās Renāts, tika uzstādīta interaktīva tāfele, stundās un ārpusstundu aktivitātēs tā tiek mērķtiecīgi izmantota. Tas ir ieguvums ne tikai Renātam vien. Izmantojot interaktīvās darba lapas, mācību vielu radošāk apgūst visi klases skolēni. Interese un aizrautība, ar kādu pie tāfeles bērni darbojas, ir arī milzīgs stimuls līdztekus jau pieejamajiem izstrādātajiem materiāliem izmantot ESF pedagogu tālākizglītības kursos iegūtās zināšanas un veidot interaktīvos mācību materiālus arī pašai.

Savukārt drukāto materiālu palielināmā iekārta nodrošina kvalitatīvāku darba lapu, lasāmā teksta un jebkura cita veida drukāta materiāla uztveri. Renāts pats patstāvīgi darbojas ar iekārtu un prot izvēlēties savām redzes īpatnībām piemērotāko darba režīmu. Zēns visu – gan mācību vielu, gan jaunās tehnoloģijas – apgūst ar interesi, labprāt dalās savā pieredzē, un tas vēlreiz apliecina, ka Renāta vecāku iniciatīva projekta tapšanā un īstenošanā ir ļoti apsveicama un nepieciešama. Neatsverams palīgs ikvienā aktivitātē jaunās iekārtas ir Renāta asistentei Ilonai Solovjovai.

Priecē tas, ka projekta ietvaros iegādātās iekārtas savās nodarbībās regulāri izmanto pirmsskolas grupas „Sauleszaķēni” bērni. Savukārt pārējie sākumskolas skolēni var izmantot radoši interaktīvo tāfeli pagarinātās dienas grupas laikā. Pēc rudens brīvdienām esam iecerējuši iesaistīties izglītības uzņēmuma „Lielvārds” organizētajā konkursā „Darini kalendāru 2014” un uz interaktīvās tāfeles veidot zīmējumus par tēmu „Mana Rīga”, godinot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā.

Visi kopā esam sasnieguši cerēto mērķi – devuši iespēju bērniem ar speciālajām vajadzībām veiksmīgāk integrēties skolā, nodrošinot mūsdienīgu mācību procesu un krāsaināku ikdienu. Projekta ilgtspējību apliecina bezgala daudzās ieceres jauno iekārtu pielietojumam un lielais darboties gribētāju skaits”.

Projekta kopējās izmaksas 3119.54 lati, no kuriem 2651.60 latus jeb 85%  finansēja Rietumu bankas labdarības fonds projektu konkursa „Sprīdis labākai dzīvei” ietvaros un 467.94 Ls sedza Līvānu novada dome.


Написать комментарий