Krāslava: Darbi ir veikti Sauleskalna, Vītolu un Vasarnieku ielās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Projekta „Krāslavas novada ceļu tīkla rekonstrukcija uzņēmējdarbības veicināšanai, 2.kārta” ietvaros ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu (3.6.2.1.aktivitāte "Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai”) Krāslavas pilsētā ir pabeigti Sauleskalna, Vītolu un Vasarnieku ielu posmu rekonstrukcijas darbi, ziņo Krāslavas novāda portāls.

Projekta mērķis ir veicināt uzņēmumu pieejamību un satiksmes drošības uzlabošanu Krāslavas pilsētas teritorijā, veicot prioritāri svarīgāko ielu posmu rekonstrukciju.

Vasarnieku ielā rekonstrukcijas darbi ir veikti 470 m posmā no krustojuma ar Rēzeknes ielu. Papildus tika veikta arī apgaismojuma, gājēju ietves, lietus ūdens kanalizācijas un satiksmes organizācijas līdzekļu izbūve un ierīkošana. Rekonstrukcijas darbus veica SIA „Latgales Ceļdaris”. Kopējās ielas rekonstrukcijas izmaksas sastāda Ls 244 146.33. 

Sauleskalna un Vītolu ielu rekonstrukcijas darbi ir veikti 367 m posmā. Papildus tika veikta arī caurtekas rekonstrukcija, lietus ūdens kanalizācijas un satiksmes organizācijas līdzekļu izbūve. Rekonstrukcijas darbus veica SIA „Ošukalns”. Kopējās ielu posmu rekonstrukcijas izmaksas sastāda Ls 141 199.27.

Projekta realizācija kopumā nodrošinās pilsētas konkurētspējas stiprināšanu, uzņēmējdarbības attīstību, darba vietu un sabiedrisko pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību, dzīves vietas pievilcības un dzīves kvalitātes celšanos, izveidojot un pilnveidot kvalitatīvu, mūsdienīgu, drošu ielu un saistīto infrastruktūru. Projekta realizācija ievērojami samazinās ar transporta izdevumiem un satiksmes negadījumiem saistītus ekonomiskus zaudējumus. 

Projekta ietvaros līdz 2013.gada beigām rekonstrukcijas darbi tiks pabeigti arī Vienības un Latgales ielās. Savukārt 2014.gadā ir plānots rekonstruēt Augusta ielas posmu.


Написать комментарий